Hur stora och hur många mail kan man skicka?

Våra tjänster är anpassade för normalt bruk. För att undvika störningar i vår infrastruktur finns en hel del skyddsmekanismer. För e-post finns begränsningar i hur mail kan skickas.

Maxstorleken per mail som skickas är 50 Mb men eftersom filer som skickas kodas om enligt en viss standard så upptar filer större plats när de transporteras via e-postsystemet. Förenklat kan man räkna med att en fil tar dubbelt så mycket utrymme. Det ger resultatet att maxstorleken i praktiken är runt 25 Mb. Om du vill skicka större filer rekommenderar vi att ni använder Apple Icloud eller Google Drive för att spara filerna och endast skickar länken till dessa.

Antalet mail man kan skicka per dygn är 500 stycken. Behöver ni kunna skicka större antal mail så kontakta oss så kan vi ordna det.

I den här guiden visar vi dig hur du lägger till ditt e-postkonto i programmet E-post på din PC-dator

1. Starta programmet E-post. En installationsguide startar automatiskt. Om inte, klicka på kugghjulet i nedre vänstra hörnet och välj Hantera konton och sedan Lägg till konto.

2. Klicka på Annat konto.

3. Fyll i följande uppgifter:

• E-postadress: din e-postadress
  • Namn: ditt namn
  • Lösenord: ditt e-postlösenord

Klicka på Logga in.

4. Fyll sedan i följande uppgifter:

• E-postadress: din e-postadress
  • Användarnamn din e-postadress
  • Lösenord: ditt e-postlösenord
  • Kontonamn din e-postadress
  • Namn: ditt namn
  • Server, inkommande e-post: mail.wk.se
  • Kontotyp: IMAP
  • Server, utgående e-post: mail.wk.se
  • Välj Utgående server kräver autentisering
  • Välj Använd samma användarnamn och lösenord för att skicka e-post.

Klicka för på Logga in.

5. Klart. Stäng rutan. För att konfigurera en telefon, se följande guider för Iphone och Android.

I den här guiden visar vi dig hur du lägger till ditt e-postkonto i programmet Outlook på din PC-dator

1. Starta programmet Outlook. En installationsguide startar automatiskt. Om inte, klicka på Arkiv i menyn och välj Lägg till konto.

2. Fyll i din e-postadress och klicka på Anslut.

3. Klicka på IMAP.

4. Fyll sedan i följande uppgifter under Inkommande e-post:

• Server: mail.wk.se
  • Port: 993
  • Krypteringsmetod: SSL/TLS

Och fyll i följande uppgifter under Utgående e-post.

• Server: mail.wk.se
  • Port: 465
  • Krypteringsmetod: SSL/TLS

Klicka på Nästa.

5. Fyll i ditt lösenord och klicka på Anslut.

6. Klicka på Klar. För att konfigurera en telefon, se följande guider för Iphone och Android.

I den här guiden visar vi dig hur du lägger till ditt e-postkonto i Mail på din Mac-dator

1. Starta programmet Mail. En installationsguide startar automatiskt. Om inte, klicka på Mail i menyn och välj Lägg till konto

2. Klicka på Annat Mail-konto och sedan på Fortsätt.

3. Fyll i följande uppgifter:

• Namn: ditt namn
  • E-postadress: din e-postadress
  • Lösenord: ditt e-postlösenord

Klicka på Logga in.

4. Fyll sedan i följande uppgifter:

• E-postadress: din e-postadress
  • Användarnamn din e-postadress
  • Lösenord: ditt e-postlösenord
  • Kontotyp: IMAP
  • Server, inkommande e-post: mail.wk.se
  • Server, utgående e-post: mail.wk.se

Klicka på Logga in. Klart!

I den här guiden visar vi dig hur du lägger till ditt e-postkonto i appen Mail på din telefon eller surfplatta.

1. Starta appen E-post. En installationsguide startar automatiskt. Om inte, tryck på menyikonen (tre sträck) upp till vänster på skärmen och klicka på Kugghjulet. Tryck sedan på Lägg till konto.

2 Välj Annat.

3. Fyll i din e-postadress och ditt lösenord tryck på Logga in.

4. Välj IMAP-konto.

4. Fyll i följande uppgifter under Inkommande server:

• IMAP-server: mail.wk.se
  • Säkerhetstyp: SSL
  • Port: 993

Och följande under Utgående server:

• SMTP-server: mail.wk.se
  • Säkerhetstyp: SSL
  • Port: 465

Klicka på Logga in. Klart!

I den här guiden visar vi dig hur du lägger till ditt e-postkonto i appen Gmail på din telefon eller surfplatta

1. Starta appen Gmail. En installationsguide startar automatiskt. Om inte, tryck på menyikonen (tre sträck) upp till vänster på skärmen och välj Inställningar.

2. Tryck på Lägg till ett konto

2 Välj Övrigt.

3. Fyll i din e-postadress och tryck Nästa.

4. Välj IMAP.

6. Fyll i ditt lösenord och tryck Nästa.

7. Fyll i följande uppgifter under Inkommande serverinställningar:

• Användarnamn: din e-postadress
  • Lösenord: ditt e-postlösenord
  • Server: mail.wk.se

Klicka på Nästa

8. Fyll sedan i följande uppgifter under Utgående serverinställningar:

• Användarnamn: din e-postadress
  • Lösenord: ditt e-postlösenord
  • SMTP-Server: mail.wk.se

Klicka på Nästa

9. Behåll de inställningarna som är ikryssade och klicka på Nästa.

10. Fyll i följande uppgifter:

• Kontonamn din e-postadress
  • Namn ditt namn

Klicka på Nästa. Klart!

För att kolla e-posten så kan du antigen använda vår webmail eller ett e-postprogram. Nedan hittar du guider för de vanligaste:

Mobil och surfplatta

Mac

Windows

För att skapa en ny e-postadress under din domän så går du till vår kontrollpanel under https://www.wk.se och loggar in med ditt kundlogin. Har du inte lösenordet går det bra att begära ut ett nytt sådant genom att klicka på "glömt lösenord".

I kontrollpanelen klickar du på "E-post" och sedan på "Skapa en ny e-postadress". Fyll önskat namn och välj under vilket domännamn detta ska gälla. Välj också om den nya e-postadressen ska vara ett eget konto eller om du vill vidarebefordra inkommande mail någon annanstans. Tryck sedan på "Lägg till" Klart.

Nu behöver du lägga till din nya e-postadress i ditt mailprogram eller använda vår webmail för att kolla mailen.

I den här guiden visar vi dig hur du lägger till ditt e-postkonto i appen E-post på din iPhone eller iPad.

1. Gå till Inställningar, välj E-post och tryck sedan på Konton.

2. Tryck på Lägg till konto, välj Annat och sedan på Lägg till konto.

3. Fyll i följande uppgifter:

• Namn: ditt namn
  • E-postadress: din e-postadress
  • Lösenord: ditt e-postlösenord
  • Beskrivning: din e-postadress

Tryck Nästa.

4. Välj IMAP och fyll sedan i följande uppgifter:

Server för inkommande e-post:

• Värdnamn: mail.wk.se
  • Användarnamn: din e-postadress
  • Lösenord: ditt e-postlösenord

Server för utgående e-post:

• Värdnamn: mail.wk.se
  • Användarnamn din e-postadress
  • Lösenord: ditt e-postlösenord

Klicka på Nästa och sedan Spara. Klart!