Hej! Hur kan vi hjälpa till?

Kom igång
Mitt konto
Domäner & pekningar
E-post
Webbhotell
Wordpress
Utvecklare

Hur flyttar jag min domän till WK?

I det flesta fall så får man en auth kod eller EPP kod från det företag som domänen ska flyttas från. När man har fått koden så ska man logga in på vår kontrollpanel och klicka på domäner och sedan på transfer och ange domännamnet samt koden där.

OBS! Olika regler gäller för olika typer av domäner. T ex för domäner som slutar på .COM så förnyas dessa 1 år vid flytt och kostar därmed 1 års förnyelseavgift medans .SE domäner flyttas direkt och utan kostnad. Det finns även andra domänspecifika krav men dessa är de vanligaste. Om vår webbsida inte stödjer en specifik domän så kontakta oss så lägger vi in den manuellt.

Vill du skapa en professionell hemsida med WordPress och Elementor? Följ dessa enkla steg för att komma igång:

 1. Se till att du har WordPress och Elementor förinstallerat på ditt konto. Om inte så kontakta supporten.
 2. Logga in på din WordPress-webbplats med ditt användarnamn och lösenord.
 3. Klicka på "Ny sida" i menyn på vänster sida av din dashboard.
 4. Ge din sida ett lämpligt namn och välj en sida mall om du vill. Klicka sedan på "Skapa sida".
 5. Du kommer nu att omdirigeras till Elementor Page Builder, där du kan börja bygga din hemsida.
 6. Klicka på "Välj en layout" för att välja hur du vill att sidan ska se ut. Elementor ger dig möjlighet att välja mellan olika fördefinierade layoutmallar eller att skapa en egen layout från grunden.
 7. Längst upp till vänster hittar du verktygsfältet för Elementor, som innehåller olika element och widgets som du kan lägga till på din hemsida.
 8. Använd drag och släpp-funktionen för att placera elementen på plats på din hemsida och anpassa dem efter dina önskemål. Du kan ändra text, lägga till bilder och länkar, och mycket mer.
 9. När du är nöjd med din hemsida, klickar du på "Publicera" för att spara dina ändringar och göra hemsidan tillgänglig för allmänheten.

Förutom själva domänen så behövs ett webbhotellskonto för att din hemsida och e-post ska fungera. Kortfattat är det själva infrastrukturen bakom som får allt att fungera. Ett webbhotell och är uppbyggd av en rad olika servrar som har olika funktioner.

Det finns servrar som håller ordning på vilken trafik som ska gå till vilken server. Servrar som skyddar systemen mot angrepp. Servrar för att hantera spamfiltrering, inkommande och utgående e-post. Servrar som hanterar olika delar som gör att din webbsida går att nå på internet. Alla dessa servrar samverkar för att ge dig en fantastisk upplevelse.

Vi har flera webbyråer runt om i landet som vi samarbetar med som gärna hjälper er. Beroende på om fokus ligger på e-handel eller om det är en enklare blogg så ska vi försöka sätta er i kontakt med någon med rätt kunskap.

Får vi tillgång till gamla hemsidan så brukar det gå att flytta den. Enklast är om du ger oss login till kontrollpanelen på ditt gamla webbhotell. Vi kan då komma åt hemsida, epost, dns samt domäner i det flesta fall. Går det bra så flyttar vi den, annars så finns möjligheten att bygga en ny, kontakta oss så kollar vi på bästa lösningen just för dig.

Ett bra domännamn är viktigt för att synliggöra dig och sticka ut från mängden. Det är därför viktigt att välja ett namn som är lätt förknippat med ditt varumärke. Vi rekommenderar att domänen är lätt att skriva och relativt kort och innehåller nyckelord som är viktiga för dig eller ditt företag

För flytta din hemsida till oss behöver du ett utrymme där du kan kopiera in dina webbsidor. Du kan få tillgång till detta genom att logga in eller skapa ett konto på vår webbsida.

Du kan välja om du vill skapa en ny webbsida i WordPress eller ladda upp en webbsida från annat håll via krypterad FTP.

 • Ny sida: Om du vill bygga en ny sida loggar du in med din e-postadress på vår webbsida och skapar en enkel sida med hjälp av WordPress.
 • Befintlig webbsida: Om du redan har en webbsida på ett annat webbhotell så kan du antingen låta oss kopiera in den åt dig utan kostnad eller så använder du ett filöverföringsprogram som FTP. Inloggningsuppgifter för detta hittar du i kontrollpanelen. Filerna ska kopieras till en mapp som heter www.domännamn.se/public_html/ för att de ska visas publikt.

Om din webbsida är beroende av en databas så exporterar du en SQL-fil från det gamla webbhotellet med ett program som heter phpmyadmin och sparar filen på din dator. Sedan går du in i vår kontrollpanel och klickar på databaser och på ikonen för databas och väljer importera. Koden till din webbsida ska sedan innehålla "localhost" som databasserver samt dina inloggningsuppgifter som databasnamn/användarnamn.

När allt detta är klart ska domänen pekas om till vår webbserver. Det säkraste sättet för att undvika avbrott är att få en zonefil från det gamla webbhotellet och kopiera in dessa textrader i vår dnsserver. Sedan pekar du om domänens dnsservrar till ns1.wk.se och ns2.wk.se och tar bort de gamla. Om du istället väljer att ändra a-pekare samt aaaa-pekare (ipv6) manuellt så hittar du IP-numren i kontrollpanelen under webbplatser som ska användas.

Logo Webbkonsulterna AB
Nästa generations webbhotell specialbyggt för WordPress! Hantera dina webbplatser snabbt och enkelt utan att behöva tänka på allt det tekniska!
Copyright © 1996 - 2023 Webbkonsulterna AB. Alla rättigheter är reserverade.
 
Alla priser är exklusive moms.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram