Hur flyttar jag min domän till WK?

I det flesta fall så får man en auth kod eller EPP kod från det företag som domänen ska flyttas från. När man har fått koden så ska man logga in på vår kontrollpanel och klicka på domäner och sedan på transfer och ange domännamnet samt koden där.

OBS! Olika regler gäller för olika typer av domäner. T ex för domäner som slutar på .COM så förnyas dessa 1 år vid flytt och kostar därmed 1 års förnyelseavgift medans .SE domäner flyttas direkt och utan kostnad. Det finns även andra domänspecifika krav men dessa är de vanligaste. Om vår webbsida inte stödjer en specifik domän så kontakta oss så lägger vi in den manuellt.

Du gör enklast din webbsida WordPress som är världens populäraste hemsidebyggare. Vi är specialister på WordPress som ingår utan extra kostnad och passar både stora och små.

Passar inte detta så finns en uppsjö av andra verktyg. T ex Joomla, Drupal, e-handelslösningar eller egenutvecklad webbsida. Om du är osäker så kontakta oss eller testa flera olika.

Förutom själva domänen så behövs ett webbhotellskonto för att din hemsida och e-post ska fungera. Kortfattat är det själva infrastrukturen bakom som får allt att fungera. Ett webbhotell och är uppbyggd av en rad olika servrar som har olika funktioner.

Det finns servrar som håller ordning på vilken trafik som ska gå till vilken server. Servrar som skyddar systemen mot angrepp. Servrar för att hantera spamfiltrering, inkommande och utgående e-post. Servrar som hanterar olika delar som gör att din webbsida går att nå på internet. Alla dessa servrar samverkar för att ge dig en fantastisk upplevelse.

Vi har flera webbyråer runt om i landet som vi samarbetar med som gärna hjälper er. Beroende på om fokus ligger på e-handel eller om det är en enklare blogg så ska vi försöka sätta er i kontakt med någon med rätt kunskap.

Får vi tillgång till gamla hemsidan så brukar det gå att flytta den. Enklast är om du ger oss login till kontrollpanelen på ditt gamla webbhotell. Vi kan då komma åt hemsida, epost, dns samt domäner i det flesta fall. Går det bra så flyttar vi den, annars så finns möjligheten att bygga en ny, kontakta oss så kollar vi på bästa lösningen just för dig.

Ett bra domännamn är viktigt för att synliggöra dig och sticka ut från mängden. Det är därför viktigt att välja ett namn som är lätt förknippat med ditt varumärke. Vi rekommenderar att domänen är lätt att skriva och relativt kort och innehåller nyckelord som är viktiga för dig eller ditt företag

Du måste ha ett utrymme som du kan kopiera dina webbsidor till. Du får tillgång till detta genom att logga in/skapa konto på vår webbsida.

Du kan välja om du vill skapa en ny webbsida i vår wordpress-sidbyggare eller ladda upp en webbsida från annat håll via krypterad FTP.

Ny sida
Om du bygger en ny sida så loggar du in med din e-postadress på vår webbsida och skapar den enkelt där. Den hamnar då i en utvecklarmiljö där du kan välja att spara den som mall, kopiera upp den till ett annat projekt eller att publicera den.

Befintlig webbsida
Om du har en befintlig webbsida på annat webbhotell så kan du antingen låta oss kopiera in den åt dig utan kostnad eller så använder du ett filöverföringsprogram som t ex FTP. Inloggningsuppgifter för detta finner du i kontrollpanelen. Filerna ska du kopiera till en mapp som heter www.domännamn.se/public_html/ för att de ska visas publikt.

Om webbsidan är beroende av en databas så exporterar du en SQL-fil från det gamla webbhotellet med ett program som heter phpmyadmin och sparar filen på din dator. Sedan går du in i vår kontrollpanel och klickar på databaser och på ikonen för databas och väljer importera där.

I koden till din webbsida anger du localhost som databasserver samt dina inloggningsuppgifter som databasnamn/användarnamn.

Domänpekning
När detta är klart så ska domänen pekas om till vår webbserver. Här kan man också välja att flytta hela domänen (rekommenderas) så att våra webbservrar kan sköta inställningar automatiskt i dns.

Det säkraste sättet för att undvika avbrott är att få en zonefil från det gamla webbhotellet och kopiera in dessa textrader i vår dnsserver. Sedan pekar du om domänens dnsservrar till ns1.wk.se samt ns2.wk.se och tar bort de gamla.

Om du istället väljer att ändra a-pekare samt aaaa-pekare (ipv6) manuellt så ser du IP-numren i kontrollpanelen under webbplatser som ska användas.