Hur flyttar jag min hemsida till er?

Du måste ha ett utrymme som du kan kopiera dina webbsidor till. Du får tillgång till detta genom att logga in/skapa konto på vår webbsida.

Du kan välja om du vill skapa en ny webbsida i vår wordpress-sidbyggare eller ladda upp en webbsida från annat håll via krypterad FTP.

Ny sida
Om du bygger en ny sida så loggar du in med din e-postadress på vår webbsida och skapar den enkelt där. Den hamnar då i en utvecklarmiljö där du kan välja att spara den som mall, kopiera upp den till ett annat projekt eller att publicera den.

Befintlig webbsida
Om du har en befintlig webbsida på annat webbhotell så kan du antingen låta oss kopiera in den åt dig utan kostnad eller så använder du ett filöverföringsprogram som t ex FTP. Inloggningsuppgifter för detta finner du i kontrollpanelen. Filerna ska du kopiera till en mapp som heter www.domännamn.se/public_html/ för att de ska visas publikt.

Om webbsidan är beroende av en databas så exporterar du en SQL-fil från det gamla webbhotellet med ett program som heter phpmyadmin och sparar filen på din dator. Sedan går du in i vår kontrollpanel och klickar på databaser och på ikonen för databas och väljer importera där.

I koden till din webbsida anger du localhost som databasserver samt dina inloggningsuppgifter som databasnamn/användarnamn.

Domänpekning
När detta är klart så ska domänen pekas om till vår webbserver. Här kan man också välja att flytta hela domänen (rekommenderas) så att våra webbservrar kan sköta inställningar automatiskt i dns.

Det säkraste sättet för att undvika avbrott är att få en zonefil från det gamla webbhotellet och kopiera in dessa textrader i vår dnsserver. Sedan pekar du om domänens dnsservrar till ns1.wk.se samt ns2.wk.se och tar bort de gamla.

Om du istället väljer att ändra a-pekare samt aaaa-pekare (ipv6) manuellt så ser du IP-numren i kontrollpanelen under webbplatser som ska användas.