Hur flyttar jag min hemsida till er?

För flytta din hemsida till oss behöver du ett utrymme där du kan kopiera in dina webbsidor. Du kan få tillgång till detta genom att logga in eller skapa ett konto på vår webbsida.

Du kan välja om du vill skapa en ny webbsida i WordPress eller ladda upp en webbsida från annat håll via krypterad FTP.

• Ny sida: Om du vill bygga en ny sida loggar du in med din e-postadress på vår webbsida och skapar en enkel sida med hjälp av WordPress.
  • Befintlig webbsida: Om du redan har en webbsida på ett annat webbhotell så kan du antingen låta oss kopiera in den åt dig utan kostnad eller så använder du ett filöverföringsprogram som FTP. Inloggningsuppgifter för detta hittar du i kontrollpanelen. Filerna ska kopieras till en mapp som heter www.domännamn.se/public_html/ för att de ska visas publikt.

Om din webbsida är beroende av en databas så exporterar du en SQL-fil från det gamla webbhotellet med ett program som heter phpmyadmin och sparar filen på din dator. Sedan går du in i vår kontrollpanel och klickar på databaser och på ikonen för databas och väljer importera. Koden till din webbsida ska sedan innehålla "localhost" som databasserver samt dina inloggningsuppgifter som databasnamn/användarnamn.

När allt detta är klart ska domänen pekas om till vår webbserver. Det säkraste sättet för att undvika avbrott är att få en zonefil från det gamla webbhotellet och kopiera in dessa textrader i vår dnsserver. Sedan pekar du om domänens dnsservrar till ns1.wk.se och ns2.wk.se och tar bort de gamla. Om du istället väljer att ändra a-pekare samt aaaa-pekare (ipv6) manuellt så hittar du IP-numren i kontrollpanelen under webbplatser som ska användas.

Logo Webbkonsulterna AB
Nästa generations webbhotell specialbyggt för WordPress! Hantera dina webbplatser snabbt och enkelt utan att behöva tänka på allt det tekniska!