Hej! Hur kan vi hjälpa till?

Kom igång
Mitt konto
Domäner & pekningar
E-post
Webbhotell
Wordpress
Utvecklare

Bara en är snabbast!

Det är många webbhotell påstår att de är snabbaste men stämmer det verkligen? Vi ville ta reda på hur det stod till och lät därför ett oberoende benchmarkverktyg att kontrollera detta. Och svaret vi fick visar att vår mångåriga utveckling av egenutvecklade serversystem inte var förgäves. Vi är den absolut snabbaste av de testade!

Testet visar sitt tydliga svar - Vi är den snabbaste!

Låt oss titta närmare på vad testet visar och speciellt på de två av viktigaste parametrarna. TTFB, tiden det tar för den första databyten att nå webbläsaren samt tiden den tar att ladda hela hemsidan. Ju kortare tid desto fortare laddas din hemsida.

Time to First Byte (TTFB) Fully Loaded Time
Webbkonsulterna57 ms357 ms
Oderland193 ms411 ms
Loopia336 ms763 ms
One92 ms477 ms
Simply139 ms400 ms

* Lägre värden är bättre!

Om testet

För att analysera prestandan på en webbplats att använde vi GTmetrix som är ett välkänt och vedertaget benchmarkingverktyg för webbplatser. GTmetrix använder i botten ett mätverktyg som heter av Lighthouse som utvecklats av Google.

Så här gick testet till:

 • Testerna genomfördes vid midnatt.
 • GTmetrix testserver i Stockholm användes till samtliga tester.
 • För varje webbhotell som testades skapade en ny WordPress-webbplats med hjälp av respektive webbhotells installationsverktyg för WordPress.
 • WordPress standardtema "Twenty Twenty-Two" användes.
 • Inga extra pluginer installerades förutom de som följde med vid installationen.

Varför är vi så mycket snabbare än de andra!

Det beror på att vi ytterst målmedvetet under flera år byggt om och förfinat vår infrastruktur från grunden för att uppnå de absolut snabbaste hastigheterna och den kortaste latensen.


Vi har nu fullständig kontroll på samtliga delar i servermiljö, från egen datahall med noggrant utvald hårdvara med de bästa komponenterna till avancerad egenutvecklad mjukvara. Det gör att vi nu har vår egna helt unika molnbaserad serverplattform som både är miljövänlig, kostnadseffektiv och alldeles otroligt snabb vilket ger oss en unik fördel jämfört med många andra webbhotell.

Det bästa sättet är att logga in i kontrollpanelen och där använda sig av "kontakta oss formuläret". På detta vis så sker inga missförstånd och vi kan validera behörigheten på den som säger upp.

 • Logga in i din kontrollpanel på https://my.wk.se
 • Gå till menyn "Support".
 • Skicka in din begäran via kontaktformuläret.

Kom ihåg att ange vad du vill säga upp, när kontot ska tas bort och vad som ska hända med domänen. Ange också dina kontaktuppgifter, inklusive ditt namn, e-postadress och telefonnummer.

För att aktivera cachen för din webbplats går du in på kontrollpanelen under webbplatser, väljer din aktuella webbplats. Under sektionen för Cache hittar du inställningarna för detta.

Vi rekommenderar att du lägger in pluginen Proxy Cache Purge om du kör WordPress på din webbsida, för då kommer cachen automatiskt att rensas när du uppdaterar din sida i WordPress.

När man utvecklar en hemsida så kan man vilja bygga klart innan man publicerar den. Man kan då använda en annan webbadress som man äger eller en slumpad webbadress som vi tillhandahåller. Denna ska bara användas temporärt och kommer att försvinna vid publicering till den riktiga webbadressen. När du bygger en hemsida med vårt verktyg så kommer den att generera en URL automatiskt. När du sedan ska publicera hemsidan så kommer du att få ange rätt officiell webbadress.

Att skapa en hemsida kan kännas som en skrämmande uppgift, men tack vare verktyg som WordPress och Elementor är processen mycket enklare än du kanske tror. I denna artikel kommer vi att lära dig grunderna för att bygga och designa din egen webbplats, med fokus på WordPress och Elementor. Vi kommer att använda ett exempel på en hemsida för ett kafé, men de tekniker och metoder vi beskriver kan tillämpas på vilken typ av webbplats som helst.

För att inleda, bör du logga in på din WordPress-webbplats med ditt användarnamn och lösenord. När du har loggat in, hitta och klicka på "Ny sida" i menyn på vänster sida av din dashboard. Då kommer du att omdirigeras till Elementor Page Builder, där du kan börja bygga din hemsida.

Val av layout med Elementor

Det första steget i processen är att välja din layout. Klicka på "Välj en layout" för att utforska de olika fördefinierade layoutmallarna som Elementor erbjuder. Layouten bestämmer strukturen och layouten för din webbsida. För vårt kaféexempel kanske du vill välja en layout som inkluderar sektioner för menyer, bilder av mat och dryck, kontaktinformation och en plats för kundrecensioner.

Använda verktygsfältet i Elementor

Efter att ha valt din layout är det dags att börja lägga till innehåll till din webbplats. Elementor har ett verktygsfält längst upp till vänster som innehåller en rad olika widgets och element som du kan lägga till på din hemsida. Widgets kan vara allt från textfält och bilder till länkar och knappar.

Med hjälp av drag och släpp-funktionen kan du placera dessa widgets på din sida och anpassa dem efter dina behov. Till exempel kan du skapa en sektion för ditt kafés meny genom att dra en textwidget till den delen av sidan, och sedan fylla i textfältet med information om dina mat- och dryckesalternativ. Du kan sedan lägga till bilder på dina produkter genom att dra en bildwidget till samma sektion.

Designa din webbplats med Elementor

Elementor ger dig möjlighet att skräddarsy designen av din webbplats för att matcha ditt varumärkes estetik och stil. Du kan ändra färgpaletter, typsnitt, bakgrundsbilder och mycket mer.

Till exempel, för att göra ditt kafés webbplats mer tilltalande, kanske du vill välja en varm och välkomnande färgpalett. Du kan använda bakgrundsbilder som visar upp ditt kafés atmosfär och använda ett lättläst, elegant typsnitt för din text.

Det är också viktigt att komma ihåg att designen av din webbplats bör vara användarvänlig. Se till att din webbplats är lätt att navigera, med tydliga menyer och en logisk struktur. Använda "call to action"-knappar för att vägleda besökarna, som en "Kontakta oss" eller en "Beställ" knapp.

Publicera din webbplats

När du är nöjd med designen och innehållet på din webbplats är det dags att publicera den. Klicka bara på "Publicera" knappen i Elementor för att spara dina ändringar och göra din webbplats tillgänglig för allmänheten.

Att skapa en hemsida med WordPress och Elementor behöver inte vara en svår uppgift. Med de rätta verktygen och lite tålamod kan du bygga en professionell och tilltalande webbplats som representerar ditt varumärke på bästa sätt. Lycka till!

Förutom själva domänen så behövs ett webbhotellskonto för att din hemsida och e-post ska fungera. Kortfattat är det själva infrastrukturen bakom som får allt att fungera. Ett webbhotell och är uppbyggd av en rad olika servrar som har olika funktioner.

Det finns servrar som håller ordning på vilken trafik som ska gå till vilken server. Servrar som skyddar systemen mot angrepp. Servrar för att hantera spamfiltrering, inkommande och utgående e-post. Servrar som hanterar olika delar som gör att din webbsida går att nå på internet. Alla dessa servrar samverkar för att ge dig en fantastisk upplevelse.

Vi har flera webbyråer runt om i landet som vi samarbetar med som gärna hjälper er. Beroende på om fokus ligger på e-handel eller om det är en enklare blogg så ska vi försöka sätta er i kontakt med någon med rätt kunskap.

Får vi tillgång till gamla hemsidan så brukar det gå att flytta den. Enklast är om du ger oss login till kontrollpanelen på ditt gamla webbhotell. Vi kan då komma åt hemsida, epost, dns samt domäner i det flesta fall. Går det bra så flyttar vi den, annars så finns möjligheten att bygga en ny, kontakta oss så kollar vi på bästa lösningen just för dig.

För att redigera en sida i WordPress gör du följande:

 1. Logga in på din WordPress-inloggningssida genom att lägga till "/wp-admin" efter din webbplatsadress (t.ex. https://www.example.com/wp-admin).
 2. Klicka på "Sidor" i vänster meny och välj den sida du vill redigera.
 3. Klicka på "Redigera" knappen.
 4. Gör dina ändringar.
 5. Klicka på "Uppdatera" knappen för att spara dina ändringar.

Du kan också redigera en sida genom att efter att du loggat in på din WordPress-administratörspanel gå till den publika sidan på din WordPress-webbplats, klicka på "Redigera sidan" och gör dina ändringar på samma sätt som beskrivs ovan.

För flytta din hemsida till oss behöver du ett utrymme där du kan kopiera in dina webbsidor. Du kan få tillgång till detta genom att logga in eller skapa ett konto på vår webbsida.

Du kan välja om du vill skapa en ny webbsida i WordPress eller ladda upp en webbsida från annat håll via krypterad FTP.

 • Ny sida: Om du vill bygga en ny sida loggar du in med din e-postadress på vår webbsida och skapar en enkel sida med hjälp av WordPress.
 • Befintlig webbsida: Om du redan har en webbsida på ett annat webbhotell så kan du antingen låta oss kopiera in den åt dig utan kostnad eller så använder du ett filöverföringsprogram som FTP. Inloggningsuppgifter för detta hittar du i kontrollpanelen. Filerna ska kopieras till en mapp som heter www.domännamn.se/public_html/ för att de ska visas publikt.

Om din webbsida är beroende av en databas så exporterar du en SQL-fil från det gamla webbhotellet med ett program som heter phpmyadmin och sparar filen på din dator. Sedan går du in i vår kontrollpanel och klickar på databaser och på ikonen för databas och väljer importera. Koden till din webbsida ska sedan innehålla "localhost" som databasserver samt dina inloggningsuppgifter som databasnamn/användarnamn.

När allt detta är klart ska domänen pekas om till vår webbserver. Det säkraste sättet för att undvika avbrott är att få en zonefil från det gamla webbhotellet och kopiera in dessa textrader i vår dnsserver. Sedan pekar du om domänens dnsservrar till ns1.wk.se och ns2.wk.se och tar bort de gamla. Om du istället väljer att ändra a-pekare samt aaaa-pekare (ipv6) manuellt så hittar du IP-numren i kontrollpanelen under webbplatser som ska användas.

Logo Webbkonsulterna AB
Nästa generations webbhotell specialbyggt för WordPress! Hantera dina webbplatser snabbt och enkelt utan att behöva tänka på allt det tekniska!
Copyright © 1996 - 2024 Webbkonsulterna AB. Alla rättigheter är reserverade.
 
Alla priser är exklusive moms.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram