Hej! Hur kan vi hjälpa till?

Kom igång
Mitt konto
Domäner & pekningar
E-post
Webbhotell
Wordpress
Utvecklare

Hur byter jag registrar på mitt domännamn?

I den här FAQ-artikel där vi går igenom processen för att byta registrar på ditt domännamn.

Hur byter jag registrar till oss från en annan leverantör?

 1. Först, logga in i kontrollpanelen under https://my.wk.se.
 2. Navigera till menyn "Domäner", sedan till undermenyn "Flytta in (transfer)".
 3. Fyll i det domännamn som du vill flytta till oss i det angivna fältet.
 4. Ange Auth-koden som du har erhållit från din tidigare registrar.
 5. Bekräfta att du godkänner avtalet och klicka sedan på "Beställ".
 6. Ett e-postmeddelande kan komma att skickas till dig för att bekräfta dina kontaktuppgifter och e-postadress beroende på vilken topdomän (TLD) ditt domännamn har. Glöm inte att bekräfta detta så fort som möjligt.

Hur byter jag registrar från oss till en annan leverantör?

 1. Logga in i kontrollpanelen under https://my.wk.se.
 2. Gå till menyn "Domäner" och välj det domännamn du vill flytta från oss.
 3. Navigera till fältet "Auktoriseringskod" och klicka på "Skapa auktoriseringskod för flytt av domännamn".
 4. En auktoriseringskod kommer att genereras som du kan ge till den nya operatören. De kommer då att hjälpa dig att flytta ditt domännamn till dem.

Vi hoppas att denna artikel var till hjälp. Om du har ytterligare frågor eller behöver mer hjälp, tveka inte att kontakta oss.

Här hittar du allt du behöver veta om att ändra namnservrar och ställa in DNSSEC på din domän.

Vad är namnservrar?

Namnservrar, eller DNS-servrar (Domain Name System), är servrar som översätter webbadresser (domännamn) till IP-adresser. När du skriver in en webbadress i din webbläsare, som till exempel www.google.com, skickas den förfrågan till en av dessa DNS-servrar. Namnservrarna känner igen domännamnet och översätter det till den associerade IP-adressen, som din dator sedan använder för att koppla upp sig till rätt webbplats.

Vad är DNSSEC?

DNSSEC står för Domain Name System Security Extensions. Det är ett extra skyddslager för din domän som hjälper till att förhindra vissa typer av cyberattacker, som DNS-spoofing eller cache poisoning.

Hur byter jag namnservrar?

Följ dessa steg för att ändra dina namnservrar på din domän:

 1. Logga in på ditt konto genom att besöka https://my.wk.se.
 2. Gå till menyn "Domäner".
 3. Välj det domännamn du vill ändra.
 4. Hitta fältet märkt "Namnservrar".
 5. Skriv in de nya namnservrarna.
 6. Spara ändringarna.

Observera att ändringar i DNS kan ta upp till 24 timmar att sprida sig helt och hållet över internet, beroende på din föregående DNS-leverantör.

Hur aktiverar jag DNSSEC?

Följ dessa steg för att ställa in DNSSEC på din domän:

 1. Logga in på ditt konto genom att besöka https://my.wk.se.
 2. Gå till menyn "Domäner".
 3. Välj det domännamn du vill skydda.
 4. Hitta fältet märkt "DNSSEC".
 5. Klicka på aktivera DNSSEC för domänen. Aktuella DNSSEC-pekarna läses automatiskt in.
 6. Spara ändringarna.

Aktivering av DNSSEC kan ta upp till 24 timmar att sprida sig över internet.

Behöver du ytterligare hjälp?

Om du behöver hjälp med att byta namnservrar eller ställa in DNSSEC, tveka inte att kontakta vår kundservice. Vi finns här för att hjälpa dig.

Ändra kontaktuppgifter för mitt konto:

 • Logga in i din kontrollpanel på https://my.wk.se
 • Gå till menyn "Support".
 • Skicka in din begäran via kontaktformuläret.

Kom ihåg att inkludera alla relevanta uppdateringar du vill göra till dina kontaktuppgifter, inklusive ditt namn, e-postadress och telefonnummer.

Ändra kontaktuppgifter för mitt domännamn:

 • Logga in i din kontrollpanel på https://my.wk.se
 • Gå till menyn "Domäner".
 • Välj det aktuella domännamnet du vill uppdatera.
 • Ändra dina kontaktuppgifter under fältet "Innehavare" och tryck på "Spara".

Se till att all information du anger är korrekt och uppdaterad. Felaktig eller föråldrad information kan leda till problem vid framtida ägaröverlåtelser.

Om du stöter på några problem, tveka inte att kontakta oss. Vi är här för att hjälpa dig!

Ett domännamn är din digitala adress, din egen plats på internet. Oavsett om du bygger en webbsida för ett företag, en blogg eller en personlig sida, är första steget att registrera ditt domännamn. Denna guide kommer att gå igenom processen att registrera ett domännamn via våra hemsida https://www.wk.se.

Steg 1: Sök efter ditt domännamn

Börja med att besöka vår hemsida på https://www.wk.se. Där hittar du vår domänsök-funktion. Skriv in det namn du önskar för din hemsida. Du kommer då att få en lista med tillgängliga toppdomäner (TLD) baserat på ditt sökta namn. Klicka för de namn som du önskar köpa.

Tänk på att det kan det vara bra att registrera ditt domännamn under de vanligaste toppdomäner så som .se, .eu och .com för att skydda ditt namn och undvika förväxling.

Steg 2: Välj vilken tjänst du vill ha

Efter att du har valt vilka domännamn du vill registrera kommer du att erbjudas olika tjänster. Här kan du välja om du bara vill ha domännamnet eller om du också vill ha ett webbhotellsabonnemang.

Ett webbhotell är det digitala utrymmet där din webbplats och dina e-postadresser "bor" . Om du planerar att bygga en webbplats eller vill kunna skapa e-postadresser kommer du att behöva ett webbhotellsabonnemang. Om du bara vill säkra ditt domännamn för framtida användning, kan du välja att bara registrera domännamnet.

Steg 3: Ange dina uppgifter

Nästa steg är att fylla i dina kontaktuppgifter och adressuppgifter. Detta är viktigt eftersom dessa uppgifter kommer att användas för att registrera ditt domännamn. Kom ihåg att läsa och godkänna vårt avtal innan du fortsätter.

Steg 4: Betala för ditt domännamn

Slutligen kommer du att dirigeras till en betalsida. Här kan du välja att betala med kort eller faktura. Observera att ditt domännamn endast kommer att registreras när vi har mottagit betalningen. Så snart betalningen är mottagen kommer ditt domännamn att vara aktivt och klart för användning!

Elementor är ett WordPress-verktyg som används för att skapa professionella webbsidor. Det ger användarna möjlighet att enkelt bygga och redigera webbsidor utan att behöva koda. Det har en intuitiv drag-and-drop-gränssnitt som är enkelt att använda, även för nybörjare. Elementor har också många förinstallerade mallar och widgets som kan användas för att snabbt skapa olika sidosektioner och funktioner. Verktyget är också mobilvänligt och kan användas för att skapa responsiva webbsidor.

Här är några av de viktigaste fördelarna med Elementor:

 • Enkel att använda: med Elementor kan du skapa och redigera webbsidor med hjälp av drag-and-drop-funktionen. Det finns ingen kodning involverad, så det är lätt att komma igång och skapa en webbplats som ser bra ut.
 • Många valmöjligheter: Elementor erbjuder en mängd förinställda mallar och widgets som du kan använda för att lägga till innehåll på din webbplats. Du kan också välja bland olika layoutalternativ och anpassa dina sidor precis som du vill.
 • SEO-vänlig: Elementor är optimerat för sökmotoroptimering (SEO), vilket innebär att din webbplats är mer sannolik att rankas högt på sökmotorer som Google. Detta gör att det blir lättare att nå ut till en större publik.
 • Responsiv design: Elementor är designad för att se bra ut oavsett om du använder en dator, en surfplatta eller en mobiltelefon. Det innebär att din webbplats alltid ser bra ut och fungerar bra, oavsett vilken enhet du använder.
 • Många integrationsmöjligheter: Elementor integrerar lätt med många olika verktyg och tjänster, inklusive formulärbyggare, e-postmarknadsföringstjänster och e-handelsplattformar. Detta ger dig möjlighet att bygga en webbplats som har alla de funktioner du behöver.

Det är många webbhotell påstår att de är snabbaste men stämmer det verkligen? Vi ville ta reda på hur det stod till och lät därför ett oberoende benchmarkverktyg att kontrollera detta. Och svaret vi fick visar att vår mångåriga utveckling av egenutvecklade serversystem inte var förgäves. Vi är den absolut snabbaste av de testade!

Testet visar sitt tydliga svar - Vi är den snabbaste!

Låt oss titta närmare på vad testet visar och speciellt på de två av viktigaste parametrarna. TTFB, tiden det tar för den första databyten att nå webbläsaren samt tiden den tar att ladda hela hemsidan. Ju kortare tid desto fortare laddas din hemsida.

Time to First Byte (TTFB) Fully Loaded Time
Webbkonsulterna57 ms357 ms
Oderland193 ms411 ms
Loopia336 ms763 ms
One92 ms477 ms
Simply139 ms400 ms

* Lägre värden är bättre!

Om testet

För att analysera prestandan på en webbplats att använde vi GTmetrix som är ett välkänt och vedertaget benchmarkingverktyg för webbplatser. GTmetrix använder i botten ett mätverktyg som heter av Lighthouse som utvecklats av Google.

Så här gick testet till:

 • Testerna genomfördes vid midnatt.
 • GTmetrix testserver i Stockholm användes till samtliga tester.
 • För varje webbhotell som testades skapade en ny WordPress-webbplats med hjälp av respektive webbhotells installationsverktyg för WordPress.
 • WordPress standardtema "Twenty Twenty-Two" användes.
 • Inga extra pluginer installerades förutom de som följde med vid installationen.

Varför är vi så mycket snabbare än de andra!

Det beror på att vi ytterst målmedvetet under flera år byggt om och förfinat vår infrastruktur från grunden för att uppnå de absolut snabbaste hastigheterna och den kortaste latensen.


Vi har nu fullständig kontroll på samtliga delar i servermiljö, från egen datahall med noggrant utvald hårdvara med de bästa komponenterna till avancerad egenutvecklad mjukvara. Det gör att vi nu har vår egna helt unika molnbaserad serverplattform som både är miljövänlig, kostnadseffektiv och alldeles otroligt snabb vilket ger oss en unik fördel jämfört med många andra webbhotell.

För att ge ett professionellt intryck och kommunicera effektivt med dina kontakter, är det viktigt att ha en egen e-postadress under din domän. Skapa en ny e-postadress enkelt genom att följa dessa enkla steg:

Steg 1: Logga in på kontrollpanelen

Gå till vår kontrollpanel under https://www.wk.se och logga in med ditt kundlogin. Har du glömt ditt lösenord kan du begära ett nytt genom att klicka på "glömt lösenord".

Steg 2: Skapa en ny e-postadress

I kontrollpanelen, klicka på "E-post" och sedan på "Skapa en ny e-postadress".

 • Fyll i önskat namn
 • Välj under vilket domännamn detta ska gälla
 • Välj om den nya e-postadressen ska vara ett eget konto eller om du vill vidarebefordra inkommande mail någon annanstans

Tryck sedan på "Lägg till" Klart.

Steg 3: Lägg till e-postadressen i ditt mailprogram

Nu behöver du lägga till din nya e-postadress i ditt mailprogram, eller använda vår webmail för att kolla mailen.

För att kolla e-posten så kan du antigen använda vår webmail eller ett e-postprogram. Nedan hittar du guider för de vanligaste:

Mobil och surfplatta

Mac

Windows

I den här guiden visar vi dig hur du lägger till ditt e-postkonto i appen E-post på din iPhone eller iPad.

1. Gå till Inställningar, välj E-post och tryck sedan på Konton.

2. Tryck på Lägg till konto, välj Annat och sedan på Lägg till konto.

3. Fyll i följande uppgifter:

 • Namn: ditt namn
 • E-postadress: din e-postadress
 • Lösenord: ditt e-postlösenord
 • Beskrivning: din e-postadress

Tryck Nästa.

4. Välj IMAP och fyll sedan i följande uppgifter:

Server för inkommande e-post:

 • Värdnamn: mail.wk.se
 • Användarnamn: din e-postadress
 • Lösenord: ditt e-postlösenord

Server för utgående e-post:

 • Värdnamn: mail.wk.se
 • Användarnamn din e-postadress
 • Lösenord: ditt e-postlösenord

Klicka på Nästa och sedan Spara. Klart!

I den här guiden visar vi dig hur du lägger till ditt e-postkonto i appen Gmail på din telefon eller surfplatta

1. Starta appen Gmail. En installationsguide startar automatiskt. Om inte, tryck på menyikonen (tre sträck) upp till vänster på skärmen och välj Inställningar.

2. Tryck på Lägg till ett konto

2 Välj Övrigt.

3. Fyll i din e-postadress och tryck Nästa.

4. Välj IMAP.

6. Fyll i ditt lösenord och tryck Nästa.

7. Fyll i följande uppgifter under Inkommande serverinställningar:

 • Användarnamn: din e-postadress
 • Lösenord: ditt e-postlösenord
 • Server: mail.wk.se

Klicka på Nästa

8. Fyll sedan i följande uppgifter under Utgående serverinställningar:

 • Användarnamn: din e-postadress
 • Lösenord: ditt e-postlösenord
 • SMTP-Server: mail.wk.se

Klicka på Nästa

9. Behåll de inställningarna som är ikryssade och klicka på Nästa.

10. Fyll i följande uppgifter:

 • Kontonamn din e-postadress
 • Namn ditt namn

Klicka på Nästa. Klart!

Logo Webbkonsulterna AB
Nästa generations webbhotell specialbyggt för WordPress! Hantera dina webbplatser snabbt och enkelt utan att behöva tänka på allt det tekniska!
Copyright © 1996 - 2023 Webbkonsulterna AB. Alla rättigheter är reserverade.
 
Alla priser är exklusive moms.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram