Hej! Hur kan vi hjälpa till?

Kom igång
Mitt konto
Domäner & pekningar
E-post
Webbhotell
Wordpress
Utvecklare

Hur byter jag registrar på mitt domännamn?

I den här FAQ-artikel där vi går igenom processen för att byta registrar på ditt domännamn.

Hur byter jag registrar till oss från en annan leverantör?

 1. Först, logga in i kontrollpanelen under https://my.wk.se.
 2. Navigera till menyn "Domäner", sedan till undermenyn "Flytta in (transfer)".
 3. Fyll i det domännamn som du vill flytta till oss i det angivna fältet.
 4. Ange Auth-koden som du har erhållit från din tidigare registrar.
 5. Bekräfta att du godkänner avtalet och klicka sedan på "Beställ".
 6. Ett e-postmeddelande kan komma att skickas till dig för att bekräfta dina kontaktuppgifter och e-postadress beroende på vilken topdomän (TLD) ditt domännamn har. Glöm inte att bekräfta detta så fort som möjligt.

Hur byter jag registrar från oss till en annan leverantör?

 1. Logga in i kontrollpanelen under https://my.wk.se.
 2. Gå till menyn "Domäner" och välj det domännamn du vill flytta från oss.
 3. Navigera till fältet "Auktoriseringskod" och klicka på "Skapa auktoriseringskod för flytt av domännamn".
 4. En auktoriseringskod kommer att genereras som du kan ge till den nya operatören. De kommer då att hjälpa dig att flytta ditt domännamn till dem.

Vi hoppas att denna artikel var till hjälp. Om du har ytterligare frågor eller behöver mer hjälp, tveka inte att kontakta oss.

Här hittar du allt du behöver veta om att ändra namnservrar och ställa in DNSSEC på din domän.

Vad är namnservrar?

Namnservrar, eller DNS-servrar (Domain Name System), är servrar som översätter webbadresser (domännamn) till IP-adresser. När du skriver in en webbadress i din webbläsare, som till exempel www.google.com, skickas den förfrågan till en av dessa DNS-servrar. Namnservrarna känner igen domännamnet och översätter det till den associerade IP-adressen, som din dator sedan använder för att koppla upp sig till rätt webbplats.

Vad är DNSSEC?

DNSSEC står för Domain Name System Security Extensions. Det är ett extra skyddslager för din domän som hjälper till att förhindra vissa typer av cyberattacker, som DNS-spoofing eller cache poisoning.

Hur byter jag namnservrar?

Följ dessa steg för att ändra dina namnservrar på din domän:

 1. Logga in på ditt konto genom att besöka https://my.wk.se.
 2. Gå till menyn "Domäner".
 3. Välj det domännamn du vill ändra.
 4. Hitta fältet märkt "Namnservrar".
 5. Skriv in de nya namnservrarna.
 6. Spara ändringarna.

Observera att ändringar i DNS kan ta upp till 24 timmar att sprida sig helt och hållet över internet, beroende på din föregående DNS-leverantör.

Hur aktiverar jag DNSSEC?

Följ dessa steg för att ställa in DNSSEC på din domän:

 1. Logga in på ditt konto genom att besöka https://my.wk.se.
 2. Gå till menyn "Domäner".
 3. Välj det domännamn du vill skydda.
 4. Hitta fältet märkt "DNSSEC".
 5. Klicka på aktivera DNSSEC för domänen. Aktuella DNSSEC-pekarna läses automatiskt in.
 6. Spara ändringarna.

Aktivering av DNSSEC kan ta upp till 24 timmar att sprida sig över internet.

Behöver du ytterligare hjälp?

Om du behöver hjälp med att byta namnservrar eller ställa in DNSSEC, tveka inte att kontakta vår kundservice. Vi finns här för att hjälpa dig.

Ändra kontaktuppgifter för mitt konto:

 • Logga in i din kontrollpanel på https://my.wk.se
 • Gå till menyn "Support".
 • Skicka in din begäran via kontaktformuläret.

Kom ihåg att inkludera alla relevanta uppdateringar du vill göra till dina kontaktuppgifter, inklusive ditt namn, e-postadress och telefonnummer.

Ändra kontaktuppgifter för mitt domännamn:

 • Logga in i din kontrollpanel på https://my.wk.se
 • Gå till menyn "Domäner".
 • Välj det aktuella domännamnet du vill uppdatera.
 • Ändra dina kontaktuppgifter under fältet "Innehavare" och tryck på "Spara".

Se till att all information du anger är korrekt och uppdaterad. Felaktig eller föråldrad information kan leda till problem vid framtida ägaröverlåtelser.

Om du stöter på några problem, tveka inte att kontakta oss. Vi är här för att hjälpa dig!

Ett domännamn är din digitala adress, din egen plats på internet. Oavsett om du bygger en webbsida för ett företag, en blogg eller en personlig sida, är första steget att registrera ditt domännamn. Denna guide kommer att gå igenom processen att registrera ett domännamn via våra hemsida https://www.wk.se.

Steg 1: Sök efter ditt domännamn

Börja med att besöka vår hemsida på https://www.wk.se. Där hittar du vår domänsök-funktion. Skriv in det namn du önskar för din hemsida. Du kommer då att få en lista med tillgängliga toppdomäner (TLD) baserat på ditt sökta namn. Klicka för de namn som du önskar köpa.

Tänk på att det kan det vara bra att registrera ditt domännamn under de vanligaste toppdomäner så som .se, .eu och .com för att skydda ditt namn och undvika förväxling.

Steg 2: Välj vilken tjänst du vill ha

Efter att du har valt vilka domännamn du vill registrera kommer du att erbjudas olika tjänster. Här kan du välja om du bara vill ha domännamnet eller om du också vill ha ett webbhotellsabonnemang.

Ett webbhotell är det digitala utrymmet där din webbplats och dina e-postadresser "bor" . Om du planerar att bygga en webbplats eller vill kunna skapa e-postadresser kommer du att behöva ett webbhotellsabonnemang. Om du bara vill säkra ditt domännamn för framtida användning, kan du välja att bara registrera domännamnet.

Steg 3: Ange dina uppgifter

Nästa steg är att fylla i dina kontaktuppgifter och adressuppgifter. Detta är viktigt eftersom dessa uppgifter kommer att användas för att registrera ditt domännamn. Kom ihåg att läsa och godkänna vårt avtal innan du fortsätter.

Steg 4: Betala för ditt domännamn

Slutligen kommer du att dirigeras till en betalsida. Här kan du välja att betala med kort eller faktura. Observera att ditt domännamn endast kommer att registreras när vi har mottagit betalningen. Så snart betalningen är mottagen kommer ditt domännamn att vara aktivt och klart för användning!

Ett domännamn delas upp i olika nivåer separerade av punkter. Tar man som exempel www.wk.se så är www en underdomän, och wk är ett huvuddomän och .se är toppdomän (tld) . Huvuddomän och toppdomän tillsammans är det man i vanligt tal kallar ett domännamn.

Det bästa sättet är att logga in i kontrollpanelen och där använda sig av "kontakta oss formuläret". På detta vis så sker inga missförstånd och vi kan validera behörigheten på den som säger upp.

 • Logga in i din kontrollpanel på https://my.wk.se
 • Gå till menyn "Support".
 • Skicka in din begäran via kontaktformuläret.

Kom ihåg att ange vad du vill säga upp, när kontot ska tas bort och vad som ska hända med domänen. Ange också dina kontaktuppgifter, inklusive ditt namn, e-postadress och telefonnummer.

I det flesta fall så får man en auth kod eller EPP kod från det företag som domänen ska flyttas från. När man har fått koden så ska man logga in på vår kontrollpanel och klicka på domäner och sedan på transfer och ange domännamnet samt koden där.

OBS! Olika regler gäller för olika typer av domäner. T ex för domäner som slutar på .COM så förnyas dessa 1 år vid flytt och kostar därmed 1 års förnyelseavgift medans .SE domäner flyttas direkt och utan kostnad. Det finns även andra domänspecifika krav men dessa är de vanligaste. Om vår webbsida inte stödjer en specifik domän så kontakta oss så lägger vi in den manuellt.

För att byta ägare på ett domännamn eller annan tjänst ska den nuvarande innehavaren och den blivande innehavaren fylla i en överlåtelseblankett och skicka den till oss inskannad via e-post till support@wk.se eller via brev. När vi mottagit och behandlat er överlåtelse får du en bekräftelse på detta via e-post.

Här kommer vi att gå igenom hur du kan förnya ditt domännamn steg för steg. Följ denna enkla guide för att förstå processen.

Hur fungerar förnyelse av domännamn?

Vi sköter automatiskt förnyelserna på de domäner som är överflyttade till oss. Detta betyder att du inte behöver göra något själv för att förnya ditt domännamn, vi hanterar det åt dig.

När sker förnyelsen av mitt domännamn?

Normalt sett fakturerar vi kostnaden för förnyelse av domänen 45 dagar innan den löper ut. När vi tagit emot din betalning förnyas domänen automatiskt. Om du märker att din domän inte har förnyats i tid, bör du dubbelkolla att du har betalat alla dina fakturor.

Kan jag förnya mitt domännamn för mer än ett år i taget?

Ja, det kan du! Om du vill förnya dina domäner på mer än 1 år, meddela oss detta innan vi har skapat fakturan. Om meddelandet kommer efter att fakturan skapats kommer ändringen att ske året efter.

Vad händer om jag inte betalar min faktura i tid?

Om vi inte mottar betalningen för din faktura i tid kan det hända att ditt domännamn inte förnyas. För att undvika detta, se till att du betalar dina fakturor så snart de utfärdas.

Sammanfattning

För att sammanfatta, hos oss är processen för att förnya ditt domännamn enkel och automatisk. Vi fakturerar kostnaden 45 dagar innan ditt domännamn löper ut, och om du vill kan du välja att förnya ditt domännamn för mer än ett år i taget. Var dock medveten om att det är viktigt att betala dina fakturor i tid för att säkerställa att ditt domännamn förnyas som planerat.

Om du har ytterligare frågor, tveka inte att kontakta oss. Vi är här för att hjälpa till!

Det som styr till vilken hemsida du kommer till när du skriver in en webbadress i url-fältet i webbläsaren är A-pekarna och CNAME-pekarna i DNS:en. Om du ska peka en domän till ett specifikt IP-nummer med hjälp av CNAME gör du detta från vår kontrollpanel på my.wk.se »

Peka en domän med CNAME


Steg 1
Logga in i vår kontrollpanel. Följ dessa anvisningar genom att klicka här » om du inte vet hur du loggar in.


Steg 2
Klicka på "DNS" i vänsterfliken.


Steg 3
Klicka sedan på "ändrapennan" för den domän du ska peka om.


Steg 4
Som standard behöver en domän ha en A-pekare för att zonen ska fungera bra. Alla domäner som registreras hos oss och som pekas till våra namnservrar tilldelas A-pekare som går till ett av våra IP-nummer. Om du ska peka domänen till ett specifikt ip-nummer med hjälp av CNAME så klickar du på "ändrapennan" om du ska ändra ett befintligt CNAME eller så klickar du på "Lägg till pekare" om du ska lägga till nytt. OBS! glöm inte punkten på slutet av pekaren när det gäller CNAME- och MX-pekare


Steg 5
Ska du även peka domänen med www. alltså www.mydomain.se så ändrar/"Lägga till pekare" du även CNAME-pekaren med www. OBS! glöm inte punkten på slutet av pekaren när det gäller CNAME- och MX-pekare


Steg 6
Nu pekar din domän till de CNAME-pekare du angivit. Tänk på att det kan ta upp till 48 timmar innan ändringen går igenom.

Peka en domän till A-pekare

Det som styr till vilken hemsida du kommer till när du skriver in en webbadress i url-fältet i webbläsaren är A-pekarna och CNAME-pekarna i DNS:en. Om du ska peka en domän till ett specifikt IP-nummer gör du detta från vår kontrollpanel på my.wk.se »


Steg 1
Logga in i vår kontrollpanel. Följ dessa anvisningar genom att klicka här » om du inte vet hur du loggar in.


Steg 2
Klicka på "DNS" i vänsterfliken.


Steg 3
Klicka sedan på "ändrapennan" för den domän du ska peka om.

Steg 4
Som standard behöver en domän en A-pekare för att zonen ska fungera bra. Alla domäner som registreras hos oss och som pekas till våra namnservrar tilldelas A-pekare som går till ett av våra IP-nummer. Om du ska peka domänen till ett specifikt ip-nummer så klickar du på "ändrapennan" för din domän och byter ut IP-numret under "Pekare" mot det IP-nummer du önskar.

Steg 5
Ska du även peka domänen med www. alltså www.mydomain.se så ändrar/skapar du även A-pekaren med www.

Steg 6
Nu pekar din domän till den IP-adressen du angivit. Tänk på att det kan ta upp till 48 timmar innan ändringen går igenom.

Logo Webbkonsulterna AB
Nästa generations webbhotell specialbyggt för WordPress! Hantera dina webbplatser snabbt och enkelt utan att behöva tänka på allt det tekniska!
Copyright © 1996 - 2023 Webbkonsulterna AB. Alla rättigheter är reserverade.
 
Alla priser är exklusive moms.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram