Hej! Hur kan vi hjälpa till?

Hur registrerar jag ett domännamn?

Ett domännamn är din digitala adress, din egen plats på internet. Oavsett om du bygger en webbsida för ett företag, en blogg eller en personlig sida, är första steget att registrera ditt domännamn. Denna guide kommer att gå igenom processen att registrera ett domännamn via våra hemsida https://www.wk.se.

Steg 1: Sök efter ditt domännamn

Börja med att besöka vår hemsida på https://www.wk.se. Där hittar du vår domänsök-funktion. Skriv in det namn du önskar för din hemsida. Du kommer då att få en lista med tillgängliga toppdomäner (TLD) baserat på ditt sökta namn. Klicka för de namn som du önskar köpa.

Tänk på att det kan det vara bra att registrera ditt domännamn under de vanligaste toppdomäner så som .se, .eu och .com för att skydda ditt namn och undvika förväxling.

Steg 2: Välj vilken tjänst du vill ha

Efter att du har valt vilka domännamn du vill registrera kommer du att erbjudas olika tjänster. Här kan du välja om du bara vill ha domännamnet eller om du också vill ha ett webbhotellsabonnemang.

Ett webbhotell är det digitala utrymmet där din webbplats och dina e-postadresser "bor" . Om du planerar att bygga en webbplats eller vill kunna skapa e-postadresser kommer du att behöva ett webbhotellsabonnemang. Om du bara vill säkra ditt domännamn för framtida användning, kan du välja att bara registrera domännamnet.

Steg 3: Ange dina uppgifter

Nästa steg är att fylla i dina kontaktuppgifter och adressuppgifter. Detta är viktigt eftersom dessa uppgifter kommer att användas för att registrera ditt domännamn. Kom ihåg att läsa och godkänna vårt avtal innan du fortsätter.

Steg 4: Betala för ditt domännamn

Slutligen kommer du att dirigeras till en betalsida. Här kan du välja att betala med kort eller faktura. Observera att ditt domännamn endast kommer att registreras när vi har mottagit betalningen. Så snart betalningen är mottagen kommer ditt domännamn att vara aktivt och klart för användning!

Logo Webbkonsulterna AB
Nästa generations webbhotell specialbyggt för WordPress! Hantera dina webbplatser snabbt och enkelt utan att behöva tänka på allt det tekniska!
Copyright © 1996 - 2024 Webbkonsulterna AB. Alla rättigheter är reserverade.
 
Alla priser är exklusive moms.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram