Hur byter jag namnservrar och sätter DNSSEC?

Här hittar du allt du behöver veta om att ändra namnservrar och ställa in DNSSEC på din domän.

Vad är namnservrar?

Namnservrar, eller DNS-servrar (Domain Name System), är servrar som översätter webbadresser (domännamn) till IP-adresser. När du skriver in en webbadress i din webbläsare, som till exempel www.google.com, skickas den förfrågan till en av dessa DNS-servrar. Namnservrarna känner igen domännamnet och översätter det till den associerade IP-adressen, som din dator sedan använder för att koppla upp sig till rätt webbplats.

Vad är DNSSEC?

DNSSEC står för Domain Name System Security Extensions. Det är ett extra skyddslager för din domän som hjälper till att förhindra vissa typer av cyberattacker, som DNS-spoofing eller cache poisoning.

Hur byter jag namnservrar?

Följ dessa steg för att ändra dina namnservrar på din domän:

1. Logga in på ditt konto genom att besöka https://my.wk.se.
  2. Gå till menyn "Domäner".
  3. Välj det domännamn du vill ändra.
  4. Hitta fältet märkt "Namnservrar".
  5. Skriv in de nya namnservrarna.
  6. Spara ändringarna.

Observera att ändringar i DNS kan ta upp till 24 timmar att sprida sig helt och hållet över internet, beroende på din föregående DNS-leverantör.

Hur aktiverar jag DNSSEC?

Följ dessa steg för att ställa in DNSSEC på din domän:

1. Logga in på ditt konto genom att besöka https://my.wk.se.
  2. Gå till menyn "Domäner".
  3. Välj det domännamn du vill skydda.
  4. Hitta fältet märkt "DNSSEC".
  5. Klicka på aktivera DNSSEC för domänen. Aktuella DNSSEC-pekarna läses automatiskt in.
  6. Spara ändringarna.

Aktivering av DNSSEC kan ta upp till 24 timmar att sprida sig över internet.