Hur lägger jag in SPF, DKIM och DMARC?

För att säkerställa en hög nivå av säkerhet och trovärdighet för dina e-postmeddelanden, när du använder våra e-posttjänster, bör du konfigurera några specifika inställningar i dina DNS-inställningar: SPF, DKIM och DMARC. Här är en enkel steg-för-steg-guide om hur du gör detta:

Logga in på DNS-kontrollpanelen

• Använder du våra namnservrar ns1.wk.se och ns2.wk.se på ditt domännamn så ska du gå till https://my.wk.se och logga in med dina inloggningsuppgifter. Klicka sedan på menyn "DNS" för att öppna inställningarna för ditt domännamn.
  • Använder du externa namnservrar på ditt domännamn behöver du logga in på den tjänsten och ändra pekarna där.

MX-servrar

MX-servrar är ansvariga för att hantera inkommande e-post för din domän. Innan du konfigurerar SPF, DKIM och DMARC, se till att din domän är korrekt pekad mot våra MX-servrar.

Så här pekar du din domän mot våra MX-servrar:

1. Lägg till två nya MX-records med följande värden:
    • "mx1.wk.se" med prioritet 10
    • "mx2.wk.se" med prioritet 10
  2. Spara ändringarna.

SPF (Sender Policy Framework)

SPF hjälper till att skydda dina e-postmeddelanden från spoofing genom att ange vilka mailservrar som har tillåtelse att skicka e-post från ditt domännamn.

Så här lägger du till SPF:

1. Lägg till ett nytt TXT-record med följande värden:
    • "v=spf1 include:_spf.wk.se ~all"
  2. Spara ändringarna.

DKIM (DomainKeys Identified Mail)

DKIM bekräftar att e-postmeddelandena faktiskt kommer från den angivna avsändaren och att de inte har ändrats under vägen.

Så här lägger du till DKIM:

1. Lägg till tre nya CNAME-records med följande värden:
    • "wks1._domainkey" pekande till: "wks1._domainkey.wk.se."
    • "wks2._domainkey" pekande till: "wks2._domainkey.wk.se."
    • "wks3._domainkey" pekande till: "wks3._domainkey.wk.se."
  2. Spara ändringarna.

DMARC (Domain-based Message Authentication, Reporting & Conformance)

DMARC förhindrar att obehöriga använder ditt domän för att skicka e-post (kallad e-postspoofing) genom att ange en policy för vad som ska hända med e-post som inte uppfyller SPF och DKIM-kraven.

Så här lägger du till DMARC:

1. Lägg till ett nytt TXT-record med följande värden:
    • "_dmarc" pekande till "v=DMARC1; p=none; rua=mailto:dmarc@dindomän.se"
      Byt ut "dmarc@dindomän.se" med en e-postadress som du har för detta ändamålet.
  2. Spara ändringarna.

Kom ihåg att det kan ta upp till 24 timmar för DNS-ändringar att spridas över hela nätet. Om du har några problem eller frågor med att sätta upp dessa inställningar, tveka inte att kontakta oss.