Hur skapar jag eller ändrar en webbpekning?

Att skapa eller ändra en webbpekning kan tyckas vara en svår process, men med vår detaljerade guide, kommer du att kunna genomföra den snabbt och smidigt. Låt oss gå igenom steg-för-steg processen.

Vad är en webbpekning?

En webbpekning, även känd som en webbforward, är en metod för att automatiskt omdirigera trafik från en webbadress (domän) till en annan. Detta är användbart när du har flera domäner och vill att de alla ska peka på samma webbplats, eller när du byter domännamn och vill att besökare ska dirigeras till din nya webbplatsadress.

Hur skapar jag en webbpekning?

1. Börja med att logga in på din kontrollpanel på https://my.wk.se.
  2. Navigera till menyn "Webbpekningar".
  3. Klicka på "Lägg till webbpekning".
  4. Välj den domän det gäller från listan och klicka på "Lägg till".
  5. Du kommer nu att få två alternativ att välja mellan: "Dold vidarebefordring" eller "Synlig vidarebefordring".
    • Dold vidarebefordring: Detta alternativ kommer att gömma den riktiga adressen i en frame, vilket gör att besökaren ser din ursprungliga webbadress i webbläsarens adressfält. Du kommer att behöva fylla i titel, beskrivning, sökord och URL-adress.
    • Synlig vidarebefordring: Detta alternativ kommer att direkt vidarebefordra besökaren till den nya adressen (301-omdirigering), vilket gör att den nya URL:en visas i webbläsarens adressfält. Här behöver du bara fylla i URL-adressen som du vill omdirigera till.
  6. Tryck "Spara"

Hur ändrar jag en webbpekning?

Processen för att ändra en webbpekning är nästan likadan som att skapa en.

1. Logga in på din kontrollpanel på https://my.wk.se.
  2. Navigera till menyn "Webbpekningar".
  3. Välj den aktuella domänen som du vill ändra pekningen för.
  4. Du kommer att presenteras med samma två alternativ: "Dold vidarebefordring" eller "Synlig vidarebefordring". Välj det alternativ som bäst passar dina behov och fyll i nödvändig information.
  5. Tryck "Spara"

Vi hoppas att denna artikel var till hjälp. Om du har ytterligare frågor eller behöver mer hjälp, tveka inte att kontakta oss.

Logo Webbkonsulterna AB
Nästa generations webbhotell specialbyggt för WordPress! Hantera dina webbplatser snabbt och enkelt utan att behöva tänka på allt det tekniska!