Hur lägger jag in pekningar i DNS?

Det som styr till vilken hemsida du kommer till när du skriver in en webbadress i url-fältet i webbläsaren är A-pekarna och CNAME-pekarna i DNS:en. Om du ska peka en domän till ett specifikt IP-nummer med hjälp av CNAME gör du detta från vår kontrollpanel på my.wk.se »

Peka en domän med CNAME

Steg 1
Logga in i vår kontrollpanel. Följ dessa anvisningar genom att klicka här » om du inte vet hur du loggar in.

Steg 2
Klicka på "DNS" i vänsterfliken.

Steg 3
Klicka sedan på "ändrapennan" för den domän du ska peka om.

Steg 4
Som standard behöver en domän ha en A-pekare för att zonen ska fungera bra. Alla domäner som registreras hos oss och som pekas till våra namnservrar tilldelas A-pekare som går till ett av våra IP-nummer. Om du ska peka domänen till ett specifikt ip-nummer med hjälp av CNAME så klickar du på "ändrapennan" om du ska ändra ett befintligt CNAME eller så klickar du på "Lägg till pekare" om du ska lägga till nytt. OBS! glöm inte punkten på slutet av pekaren när det gäller CNAME- och MX-pekare

Steg 5
Ska du även peka domänen med www. alltså www.mydomain.se så ändrar/"Lägga till pekare" du även CNAME-pekaren med www. OBS! glöm inte punkten på slutet av pekaren när det gäller CNAME- och MX-pekare

Steg 6
Nu pekar din domän till de CNAME-pekare du angivit. Tänk på att det kan ta upp till 48 timmar innan ändringen går igenom.

Peka en domän till A-pekare

Det som styr till vilken hemsida du kommer till när du skriver in en webbadress i url-fältet i webbläsaren är A-pekarna och CNAME-pekarna i DNS:en. Om du ska peka en domän till ett specifikt IP-nummer gör du detta från vår kontrollpanel på my.wk.se »

Steg 1
Logga in i vår kontrollpanel. Följ dessa anvisningar genom att klicka här » om du inte vet hur du loggar in.

Steg 2
Klicka på "DNS" i vänsterfliken.

Steg 3
Klicka sedan på "ändrapennan" för den domän du ska peka om.

Steg 4
Som standard behöver en domän en A-pekare för att zonen ska fungera bra. Alla domäner som registreras hos oss och som pekas till våra namnservrar tilldelas A-pekare som går till ett av våra IP-nummer. Om du ska peka domänen till ett specifikt ip-nummer så klickar du på "ändrapennan" för din domän och byter ut IP-numret under "Pekare" mot det IP-nummer du önskar.

Steg 5
Ska du även peka domänen med www. alltså www.mydomain.se så ändrar/skapar du även A-pekaren med www.

Steg 6
Nu pekar din domän till den IP-adressen du angivit. Tänk på att det kan ta upp till 48 timmar innan ändringen går igenom.

Logo Webbkonsulterna AB
Nästa generations webbhotell specialbyggt för WordPress! Hantera dina webbplatser snabbt och enkelt utan att behöva tänka på allt det tekniska!