Webbkonsulterna WebbhotellÖVERSIKT

KUNSKAPSBANK

BETALA ONLINE

BLANKETTER & AVTAL

KONTAKTA OSS


Kunskapsbank » Webbhotell

Installera WordPress


Innan du kan sätta igång med WordPress behöver du en databas som WordPress kommer använda sig av, logga in på vår kontrollpanel » med inloggningsuppgifterna du fick av oss på mail och klicka på databaser samt skapa en databas.

Steg 1
När du har skapat databasen är det dags att ladda ner WordPress » om du inte redan har gjort det. Denna finns både på svenska och på engelska. Ladda ner den som önskas från wordpress.org. Packa upp filerna och spara dessa på ett lämpligt ställe på din dator.

Steg 2
Öpnna filen wp-config-sample.php som ligger i WordPress-katalogen som skapades vid uppackningen av installationen. Gör också en kopia på denna fil och spara den någon annanstans utifall något skulle hända. Spara wp-config-sample.php filen som wp-config.php i samma mapp som den låg i. Öppna sedan filen wp-config.php i ett texteditorprogram som t.ex. Anteckningar.

Steg 3
Nu ska du ändra några uppgifter i wp-config-filen som krävs för att WordPress-installationen ska kunna ha en fungerande kontakt med din MySQL-databas. Leta upp följande i wp-config.php och ändra dessa uppgifter:

1. define(’DB_NAME’, ’Ange databasnamn här’);
Ändra "Ange databasnamn här" till ditt databasnamn. Denna uppgift ser du inne på kontrollpanelen under databaser.
2. define(’DB_USER’, ’Ange databasanvändare här’);
Ändra "Ange databasanvändare här" till användarnamnet som gäller för inloggning mot databasen. Denna uppgift ser du inne på kontrollpanelen under databaser.
3. define(’DB_PASSWORD’, ’Ange databaslösenord här’);
Ändra "Ange databaslösenord här" till lösenordet som gäller för inloggning mot databasen. Samma som till ftp.
4. define(’DB_HOST’, ’localhost’);
Ändra "localhost" till den uppgift du ser inne på kontrollpanelen under databaser och under server.
5. Stäng och spara.

Nedan ser du en bild av hur det ser ut inne på våran kontrollpanel.
Steg 4
Du behöver ett FTP-program för att kunna ladda upp WordPress till din FTP-server.
FileZilla » är ett bra FTP-program som dessutom är gratis. Finns i både PC och Mac version.

Steg 5
Anslut i FTP-programmet till FTP:n med värd, användarnamn och lösenord. Värd är antingen hemsidan eller serverns IP-nummer som hemsidan ligger på. Användarnamn och lösenord är samma som till kontrollpanelen eller FTP-login.

Steg 6
Här ser du hur FileZilla ser ut när du har anslutit till din FTP. Ruta 1 är de filerna du har på din dator och ruta 2 är det som finns på din FTP. Klicka dig vidare i ruta 2 in i mappen som heter som din hemsida
Steg 7
Klicka in i www-mappen.
Steg 8
Nu bör det se ut så här som i bilden nedan.
Steg 9
Leta fram WordPressmappen i ruta 1 och ladda nu upp allt innehåll i WordPressmappen(inte själva mappen, utan innehållet, bör vara ca 3 mappar och ca 17 filer du ska föra över) till www. mappen i ruta 2.

Steg 10
Surfa in på din hemsida och följa anvisningarna. Nu borde WordPress vara installerat och du kan börja utforma din hemsida.


TillbakaWebbkonsulterna Webbhotellet. Snabbt och smidigt. Här får du ett riktigt bra webbhotell till ett lågt pris. Snabbt och smidigt! Rating: 5
Start | Om oss | Domän | Webbhotell | Egen server | Webbutveckling | Kundtjänst | Beställ | Om webbplatsen | Sitemap
Copyright © 1996 - 2022 Webbkonsulterna AB. Alla rättigheter är reserverade. Alla priser är exkl. moms där inte annat anges.
Din ip-address är: 3.236.107.249