Webbkonsulterna WebbhotellÖVERSIKT

KUNSKAPSBANK

BETALA ONLINE

BLANKETTER & AVTAL

KONTAKTA OSS


Kunskapsbank » E-post

Allmänt - Får ett felmeddelande om quota


Detta händer när din e-postlåda inte kan ta mot e-post då den totala storleken på e-postlådan kommer att överskridas på servern. E-post som inte får plats skickas därför tillbaka till avsändaren som får meddelande om detta. När du har tömt brevlådan ber du avsändaren skicka brevet på nytt.

Det brukar finnas 3 anledningar till att det blir fullt.

1. Felinställt e-postprogram
Om man kollar e-posten från flera enheter (exempelvis en dator och en mobil) så behöver man ha e-postprogrammet inställt att lämna en kopia på servern om man kör POP3 för att alla enheter ska få mailet. Gör man det är det viktigt att också klicka för att kopian ska tas bort efter exempelvis 14 dagar, annars blir det snabbt fullt. Lämpligt är också att klicka för att borttagna mail raderas direkt från servern.

2. Användning av IMAP eller webbaserad e-post där allting lagras hos oss.
E-posten lagras hos oss på servern vilket gör att det lätt blir fullt. Se till att ofta rensa så att detta inte sker. Även e-post i andra mappar som skickat och utkast räknas så glöm inte dessa.

3. Någon skickar e-post som är större än tillåten max storlek.
Om du skickar e-post med 10 MB bifogad fil så kommer det fram i dubbla storleken. Så i praktiken kan en kund som har 100MB brevlåda max ta emot e-post på 50MB innan han måste tömma kontot. Större filer ska inte skickas via e-post utan det finns andra vägar för detta. T ex FTP. Om du ofta får stora filer så kan du kontakta oss för att öka storleken på din brevlåda.

Så löser du full maillåda

Logga in på din e-postadress på webmail.wk.se » och rensa. Håll in Ctrl eller Shift för att ta bort flera mail i taget. Under "Inställningar" -> "Hantering av meddelanden" -> "Rader per sida" -> kan du välja att se upp till 200 mail i taget. Vanliga mail med enbart text tar nästan ingen plats. För snabbast och störst effekt sorterar du mailen i storleksordning och tar bort stora mail med bifogade filer först.

IMAP
Kör du kontotyp IMAP i ditt e-postprogram försvinner mailen från mailservern när du tar bort mailen i ditt e-postprogram.

POP
Kör du kontotyp POP behöver du ställa in att det lämnas en kopia av meddelandet på servern i t. ex 14 dagar. Du kan även ställa in att mailet ska tas bort direkt från mailservern när du laddar ner det till ditt e-postprogram eller att mailet tas bort från servern när du tar bort meddelandet i ditt e-postprogram.

Tillbaka
Webbkonsulterna Webbhotellet. Snabbt och smidigt. Här får du ett riktigt bra webbhotell till ett lågt pris. Snabbt och smidigt! Rating: 5
Start | Om oss | Domän | Webbhotell | Egen server | Webbutveckling | Kundtjänst | Beställ | Om webbplatsen | Sitemap
Copyright © 1996 - 2021 Webbkonsulterna AB. Alla rättigheter är reserverade. Alla priser är exkl. moms där inte annat anges.
Din ip-address är: 18.205.38.159