Webbkonsulterna WebbhotellÖVERSIKT

TILLÄGGSTJÄNSTER

VANLIGA FRÅGOR

BESTÄLL HÄR!Vanliga frågor

Det dyker alltid upp frågor. Här har vi samlat några av de vanligaste. Är det något som saknas? Ta en titt i vår globala kunskapsbank under menyn Kundtjänst.
Vanliga frågor


Fråga

Fråga

  - FTP-program för uppladdning av hemsida

Svar

Svar

  FileZilla är ett bra ftp-program som dessutom är gratis. Finns i både PC och Mac version. Du kan ladda hem det här »

Fråga

Fråga

  - Logga in i kontrollpanelen

Svar

Svar

  Om du har glömt bort inloggningsuppgifterna till vår kontrollpanel eller om det är första gången du ska logga in behöver du beställa ett nytt lösenord. Detta gör du genom att gå in på vår hemsida och klicka dig vidare till kontrollpanelen eller gå in direkt på https://my.wk.se ».

När du ser inloggningsrutan för kontrollpanelen klickar du på knappen ”Glömt lösenordet? Klicka här >>” strax under ”Logga in”-knappen

När du har klickat på knappen ”Glömt lösenordet? Klicka här >>” får du fylla i din e-postadress som är kopplat till ditt kundkonto hos webbkonsulterna. T. ex. den e-postadressen du fyllde i när du beställde domännamn eller webbhotell.

När begäran är slutförd får du ett mail med en engångslänk där du väljer ett nytt lösenord.

Klicka på knappen ”Skicka” och du har nu satt ditt nya lösenord för kontrollpanelen.

"Dina kunduppgifter" som du fick av oss när du beställde webbhotell berörs inte av detta ovan. Det användarnamnet och lösenordet är fortfarande samma.

Fråga

Fråga

  - Hur ansluter man till MS SQL server?

Svar

Svar

 

Enterprise manager

Vår installation ligger på en icke standard port eftersom vi använder flera instanser på servern. Porten för webbhotellkunder är 3095 och man skriver "mssql.wk.se, 3095" i Enterprise manager. Inget : eller något annat, utan ett ",", precis som vanligt när man specificerar portar alltså. Nedan följer några exempel på anslutningsinställningar till vanliga program

Instant forum

<add key="InstantASP_ConnectionString" value="server=mssql.wk.se, 3095;uid=<login>;pwd=<password>;database=<database>"/>

InstantKB

<ConfigValues>

    <Name>InstantKB_ConnectionString</Name>

    <Value>server=mssql.wk.se, 3095; uid=<login>; pwd=<pass>; database=<db> </Value>

</ConfigValues>Fråga

Fråga

  - Vad stödjer era webbservrar?

Svar

Svar

  Webbservrarna har olika konfiguration för olika ändamål. Det är dessutom skillnad på innehållet på Linux och Windows.

Våra Windows konfigurationer ser ut så här:
Webbserver: IIS6
Programspråk: ASP, NET (3.5)
Komponenter: ISAPI_Rewrite, Aspmail, ImageMagick, Activefile, w3Upload, w3Image, SfImageResize, w3JMail
Databaser: Microsoft Access, MySQL5, MSSQL 10 (2008)
Säkerhet: Alla webbplatser körs under unika användare.

Vissa av våra servar har Active PDF Toolkit installerat. Kontakta oss om du vill ha stöd för PDF generering

Våra Linux konfigurationer ser ut så här:
Webbserver: Apache 2
Programspråk: PHP
Komponenter: suPHP, htaccess, GD, XML, SOAPlite
Databaser: MySQL5
Säkerhet: Safemode=OFF, Basedir=YES, egen php uppladdningskatalog, PHP körs genom suPHP så att rätt användare används på filer och kataloger.

Vissa lokala avvikelser kan förekomma.


Fråga

Fråga

  - Uppdatera WordPress

Svar

Svar

  Det är av yttersta vikt att alltid hålla sin WordPress uppdaterad för att den ska vara så säker som möjlig. Man upptäcker ständigt nya säkerhetshål i WP och därför är det viktigt att alltid se till att ha sin WP och dess plugins helt uppdaterade. Här följer en liten guide hur du uppdaterar WP.

Du bör alltid uppdatera Wordpress till den senaste versionen. När en ny version av Wordpress finns tillgänglig får du ett uppdateringsmeddelande i din Wordpressadmin. För att uppdatera Wordpress, klicka på länken i meddelandet. Om du vill vara på den säkra sidan se till att ta en backup » av din hemsida innan du uppdaterar.

Om du har glömt bort hur du kommer åt din WordPress-adminsida nås den oftast via www.dinhemsida.se/wp-admin. Där loggar du in med dina inloggningsuppgifter du valde när du installerade WordPress.

När du har loggat in finns det två metoder för uppdatering - antingen klickar du bara på uppdatera "en-klick-uppdatering", detta fungerar för de flesta. Om det inte fungerar, eller om du bara föredrar att vara mer praktisk, kan du följa den manuella uppdateringsprocessen. Glöm inte bort att uppdatera alla tillägg och plugins.

Vissa mindre uppdateringar sker automatiskt men man behöver även göra vissa själv. Det kan även vara så att du har uppdaterat allt men att du fortfarande har säkerhetshål i din WP. Vanligtvis beror detta på att det har inte kommit någon uppdatering än trots att det finns kända säkerhetshål. I detta fall kan det till och med vara så att tillverkaren av tillägget inte har för avsikt att komma med någon uppdatering, då behöver man avinstallera detta tillägg och byta till något annat som är säkrare.
Fråga

Fråga

  - Backup av WordPress

Svar

Svar

  Det är viktigt att alltid ha flera säkerhetskopior av sin hemsida. Spara backuperna på olika fysiska ställen så som hårddisk, usb-minne och molnlagring. Utifall att någon av dina backuper är korrupt eller infekterad är det också bra att backuperna är från olika tidpunkter över tid.


Manuell backup av WordPress
Du behöver både ta backup av din WordPress och av databasen som din WordPress använder.

Steg 1
Du loggar in i din FTP via förslagsvis FTP-programmet FileZilla som är gratis och sparar ner alla filerna från www-mappen till din dator. Du kanske har filer i fler mappar, spara ner dem också.

Steg 2
Logga in i phpMyAdmin » och spara ner en backup av databasen. När du loggat in, klicka på exportera, välj de inställningar som passar och klicka på kör.


Backup-plugins
Backup-plugins för WordPress finns länkade via deras hemsida
http://wordpress.org/plugins/search.php?q=backup


Här finns bra information gällande säkerhetskopiering av WordPress.
https://wordpress.org/support/article/wordpress-backups/Fråga

Fråga

  - Hur gör jag om jag vill flytta till ert webbhotell?

Svar

Svar

  1. Teckna webbhotellavtal med oss.
Det kan du antingen göra genom våran hemsida eller att du kontaktar oss på telefon eller via e-post.

2. Ladda upp webbsidor och skapa e-postkonton hos oss.
I och med att du tecknar avtal med oss skickar vi ut informationen som du behöver för att kunna göra detta.

3. Gör en ompekning av DNS-servrar till ns1.wk.se samt ns2.wk.se
Detta gör du hos din nuvarande registrar innan domänen flyttas så att allt går smärtfritt och utan avbrott vid domänflytten.

4. Säg upp ditt konto hos tidigare operatör och meddela att domänen ska flyttas till Webbkonsulterna AB.
Domänen flyttar du genom att begära ut en auktoriseringskod från din nuvarande registrar som du antingen fyller i våran kontrollpanel eller ger till oss så gör vi det åt dig.

Fråga

Fråga

  - Kan jag lägga in egna "sida saknas" meddelanden?

Svar

Svar

  Om någon försöker nå en sida som inte existerar visas en 404-error sida, ofta med texten "404-error, sidan du söker finns tyvärr inte". Du har nu möjlighet att själv utforma denna sida efter egna önskemål. Skapa en vanlig htmlfil med namnet missing.html som du sedan lägger i din www-katalog. Nästa gång någon skriver in en felaktig adress under din domän visas missing.html med dess innehåll.

Fråga

Fråga

  - Har ni någon trafikbegränsning?

Svar

Svar

  Ja, beroende på abonnemangsform, se produktspecifikationen under webbhotell för mer info.

Fråga

Fråga

  - Installera WordPress

Svar

Svar

  Innan du kan sätta igång med WordPress behöver du en databas som WordPress kommer använda sig av, logga in på vår kontrollpanel » med inloggningsuppgifterna du fick av oss på mail och klicka på databaser samt skapa en databas.

Steg 1
När du har skapat databasen är det dags att ladda ner WordPress » om du inte redan har gjort det. Denna finns både på svenska och på engelska. Ladda ner den som önskas från wordpress.org. Packa upp filerna och spara dessa på ett lämpligt ställe på din dator.

Steg 2
Öpnna filen wp-config-sample.php som ligger i WordPress-katalogen som skapades vid uppackningen av installationen. Gör också en kopia på denna fil och spara den någon annanstans utifall något skulle hända. Spara wp-config-sample.php filen som wp-config.php i samma mapp som den låg i. Öppna sedan filen wp-config.php i ett texteditorprogram som t.ex. Anteckningar.

Steg 3
Nu ska du ändra några uppgifter i wp-config-filen som krävs för att WordPress-installationen ska kunna ha en fungerande kontakt med din MySQL-databas. Leta upp följande i wp-config.php och ändra dessa uppgifter:

1. define(’DB_NAME’, ’Ange databasnamn här’);
Ändra "Ange databasnamn här" till ditt databasnamn. Denna uppgift ser du inne på kontrollpanelen under databaser.
2. define(’DB_USER’, ’Ange databasanvändare här’);
Ändra "Ange databasanvändare här" till användarnamnet som gäller för inloggning mot databasen. Denna uppgift ser du inne på kontrollpanelen under databaser.
3. define(’DB_PASSWORD’, ’Ange databaslösenord här’);
Ändra "Ange databaslösenord här" till lösenordet som gäller för inloggning mot databasen. Samma som till ftp.
4. define(’DB_HOST’, ’localhost’);
Ändra "localhost" till den uppgift du ser inne på kontrollpanelen under databaser och under server.
5. Stäng och spara.

Nedan ser du en bild av hur det ser ut inne på våran kontrollpanel.
Steg 4
Du behöver ett FTP-program för att kunna ladda upp WordPress till din FTP-server.
FileZilla » är ett bra FTP-program som dessutom är gratis. Finns i både PC och Mac version.

Steg 5
Anslut i FTP-programmet till FTP:n med värd, användarnamn och lösenord. Värd är antingen hemsidan eller serverns IP-nummer som hemsidan ligger på. Användarnamn och lösenord är samma som till kontrollpanelen eller FTP-login.

Steg 6
Här ser du hur FileZilla ser ut när du har anslutit till din FTP. Ruta 1 är de filerna du har på din dator och ruta 2 är det som finns på din FTP. Klicka dig vidare i ruta 2 in i mappen som heter som din hemsida
Steg 7
Klicka in i www-mappen.
Steg 8
Nu bör det se ut så här som i bilden nedan.
Steg 9
Leta fram WordPressmappen i ruta 1 och ladda nu upp allt innehåll i WordPressmappen(inte själva mappen, utan innehållet, bör vara ca 3 mappar och ca 17 filer du ska föra över) till www. mappen i ruta 2.

Steg 10
Surfa in på din hemsida och följa anvisningarna. Nu borde WordPress vara installerat och du kan börja utforma din hemsida.

Webbkonsulterna Webbhotellet. Snabbt och smidigt. Här får du ett riktigt bra webbhotell till ett lågt pris. Snabbt och smidigt! Rating: 5
Start | Om oss | Domän | Webbhotell | Egen server | Webbutveckling | Kundtjänst | Beställ | Om webbplatsen | Sitemap
Copyright © 1996 - 2022 Webbkonsulterna AB. Alla rättigheter är reserverade. Alla priser är exkl. moms där inte annat anges.
Din ip-address är: 35.172.223.251