Webbkonsulterna WebbhotellÖVERSIKT

PRISER & REGLER

TILLÄGGSTJÄNSTER

VANLIGA FRÅGOR

BESTÄLL HÄR!Vanliga frågor

Det dyker alltid upp frågor. Här har vi samlat några av de vanligaste. Är det något som saknas? Ta en titt i vår globala kunskapsbank under menyn Kundtjänst.
Vanliga frågor


Fråga

Fråga

  - Hur kopplar jag ihop en nyregistrerad domän till mitt befintliga utrymme?

Svar

Svar

  Detta går att göra på minst 3 olika sätt och det beror lite på hur förutsättningarna ser ut på det ställe dit domänen ska kopplas.

Namnserver
Om du har egna dnsservrar eller ligger på ett webbhotell så ska du tala om detta för oss genom att ange minst två stycken dnsservrar i beställningen eller maila detta till oss efter beställningen. Vi pekar då om domänen i det globala registret till de dnsservrar som du angivigt. Detta ingår utan kostnad. Våra namnservrar är ns1.wk.se och ns2.wk.se.


DNS-tjänst
Om du istället bara har ipnummer till en specifik webbserver som t ex gratistjänsten mac.com eller har en server hemma så måste du låta någon annan ta hand om dina dnsservrar. Vi erbjuder detta utan extra kostnad om du har domänen hos oss och tjänsten heter DNS-tjänst. Du loggar in i vår kontrollpanel » och kan där ange vart ett specifikt ipnummer ska kopplas. Du aktiverar tjänsten i vår kontrollpanel under fliken DNS.


Vidarekoppling
Om du däremot har en webbadress som du vill koppla domännamnet till t ex http://hem.comhem.se/~user2222 eller http://10.0.0.1/webbsidan/index.html så behöver du en vidarebefordringstjänst. Du kan välja på om du vill dölja din ”gamla” webbadress eller om den ska stå kvar i webbläsaren.

Se mer info på http://www.wk.se/doman/extra.asp »


Fråga

Fråga

  - Hur förnyar jag min domän?

Svar

Svar

  Vi sköter automatiskt förnyelserna på de domäner som är överflyttande till oss. Denna kostnad fakturerar vi normalt 45 dagar innan domänen går ut. Har domänen inte förnyats så dubbelkolla att fakturorna är betalda.

Fråga

Fråga

  - När blir en domän ledig efter den har förfallit?

Svar

Svar

  Detta beror på vilken toppdomän det gäller men generellt hamnar domänen efter den har förfallit i en sk. Redemption Period där nuvarande ägare har möjlighet att återskapa domänen under 30 dagar mot en straffkostnad. Gör hen inte det så går domänen tillbaka till registreraren som raderar den inom 60 dagar.

Från den 10 juni 2014 gäller ny rutiner gällande .se-domäner. Strax efter att domänen har gått ut kommer den att deaktiveras om inte förnyelse sker. Vilket medför att domänen kommer att sluta fungera. Man kan dock återskapa den under 60 dagar från att den blivit deaktiverad om förnyelse sker. Efter dessa 60 dagar läggs domänen i karantän och är då helt låst i sju dagar innan den öppnas upp för vem som helst att registreras.

Fråga

Fråga

  - Registrera domännamn med å, ä och ö

Svar

Svar

  I de flesta fall går det alldeles utmärkt att registrera domännamn som innehåller å, ä, ö eller vissa andra "specialtecken". Dessa domännamn kallas "IDN-domäner" (Internationalized Domain Name) och funkar helt utan problem för webbsidor.

IDN-domänen räksmörgås.se ser egentligen ut så här i bakgrunden: xn--rksmrgs-5wao1o.se men det är inga problem för webbsidor att omvandla, det kan tyvärr fortfarande vara lite svårt att få domännamn med svenska tecken i att fungera korrekt i vissa e-postprogram även fast fler och fler e-postprogram har ett bra stöd för detta nu. Om e-post är viktigt för dig tycker vi att du ska välja en domän utan svenska tecken i första hand och använda domännamn med å, ä, ö i som komplement.

Kolla i vårt beställsteg vilka toppdomäner(.com, .se, .nu m.fl.) som är lediga för just den adress du vill ha.

Fråga

Fråga

  - Vem äger domännamnet jag registrerar genom er?

Svar

Svar

  Det är alltid kunden som står som ägare till de domännamn som registreras. Dock så är ägarinformationen inte alltid publik och kan vara svår att få fram under vissa toppdomäner. T ex för .nu adresser behöver du kontakta ansvarig myndighet för att verifiera detta.

Fråga

Fråga

  - Hur pekar jag om mitt domännamn till Webbkonsulterna?

Svar

Svar

  Oftast är det där man har registrerat domännamnet som man gör ompekningen. Får du problem så kontakta vår kundtjänst så hjälper de dig.

Om du har tillgång till att peka om domännamnet själv så ska du ange följande information som domänservrar. ns1.wk.se samt ns2.wk.se

Sätt oss som teknisk kontaktperson (Webbkonsulterna Registry) samt e-postadressen dns@wkscripted.se som kontakt e-post.


Fråga

Fråga

  - Hur skapar jag en DNS-mall?

Svar

Svar

  Genom att lägga upp en mall i vår DNS-kontrollpanel så slipper ni lägga upp alla inställningar varje gång ni lägger till en domän. Dessa mallar lägger ni till genom att klicka på inställningar efter ni har loggat in uppe till höger.

Fråga

Fråga

  - Hur avregistrerar jag mitt domännamn?

Svar

Svar

  Ägaren till domänen fyller i en uppsägningsblankett och skickar den till oss inscannad via e-post till support@wk.se eller via brev. När vi mottagit och behandlat din uppsägning får du en bekräftelse på detta via e-post.

Fråga

Fråga

  - Vilka DNS-servar ska jag peka min domän till?

Svar

Svar

  Du ska använda dig av:
ns1.wk.se
ns2.wk.se


Fråga

Fråga

  - Vad menas med en toppdomän?

Svar

Svar

  Toppdomän är det som står tillhöger om den sista punkten i ett domännamn . I detta fall är domänen webkonsulterna.se och toppdomänen är då .se Det finns 2 typer av toppdomäner. Landsdomäner som styrs av ett visst land t ex .se .nu .fi .cc samt generella som styrs av ICANN som i sin tur har olika underföretag som ansvarar för driften av dessa. T ex .com .net .org .info .biz .name.
Webbkonsulterna Webbhotellet. Snabbt och smidigt. Här får du ett riktigt bra webbhotell till ett lågt pris. Snabbt och smidigt! Rating: 5
Start | Om oss | Domän | Webbhotell | Egen server | Webbutveckling | Kundtjänst | Beställ | Om webbplatsen | Sitemap
Copyright © 1996 - 2022 Webbkonsulterna AB. Alla rättigheter är reserverade. Alla priser är exkl. moms där inte annat anges.
Din ip-address är: 35.172.223.251