Hur hanterar jag mina DNS-inställningar?

DNS står för Domain Name System och används för att dirigera trafiken till en domän, eller delar av den. Du kan hantera dina DNS-inställningarna i kontrollpanelen under menyn DNS. DNS kan jämföras med en telefonbok/telefonkatalog där man slår upp och kollar vart ett visst namn har för telenummer. Samma gäller för dns, man slår upp ett namn och får fram ett IP-nummer som t ex hemsidan bor på som man sedan besöker.

I DNS kan man alltså specificera vart i världen e-post, hemsidor och servrar finns. Man kan lägga till dubbla rader för att då redundans mellan 2 servrar, man kan styra så en besökare från en viss kontinent hamnar på den närmare servern med mera.