Webbkonsulterna WebbhotellÖVERSIKT

NYHETER

INFRASTRUKTUR

KONTAKTA OSSNyheter


Nytt spam och virusskydd från Halon Security [2016-05-27]

Webbkonsulterna har idag lanserat ett nytt avancerat anti-spam system från världsledande Halon. Systemet analyserar olika mönster och jämför med andra mail som cirkulerar ute på internet.

Systemet är otroligt träffsäkert och stoppar enligt uppgift mer än 99.9 % av alla spam utan att stoppa riktiga (1 på 5 miljoner false-positiv) Den minimala felration gör att man dessutom slipper spamslådor och karantän vilket sparar mycket tid och pengar..

Köper upp webbhotellet Webcows [2016-01-01]

Webbkonsulterna fortsätter att växa och köper upp ännu ett webbhotellkonkurrent med webbhotellverksamhet, Interact Sweden AB. Upphandlingen är den andra på kort tid och ett strategiskt köp.

Genom denna upphandling så får våra nya kunder från Interact del av samma fördelar som våra befintliga kunder, dvs mer utrymme, mer överföring per månad, obegränsat antal e-postadresser och dessutom viruskontroll av all e-post. Allt till ett pris som är lägre eller samma som idag!

Läs vårt pressmeddelande här»
Först ut med nya PHP 7 [2015-06-05]

Webbkonsulterna har som ett av de första webbhotellen i världen nu stöd för PHP 7.0 alpha, en version som också går under namnet PHP Next Generation - PHPNG.

Detta är en tidig utvecklarversion av nya PHP 7 som kan innehålla en del buggar. Vi har valt att stödja denna tidiga version för att du som utvecklare ska kunna anpassa och testa dina projekt i god tid. PHP 7.0 alpha aktiveras enkelt via kontrollpanelen.

Köper upp webbhotellet Skyrocket [2015-05-20]

Webbkonsulterna förvärvar Skyrockets webbhotellsverksamhet. Upphandlingen blev nyligen klar och innefattar några hundra kunder. Upphandlingen är i linje med bolagets strategi, att öka andelen webbhotellskunder som ger stabila intäkter med högre marginaler.


Läs vårt pressmeddelande här»
Kostnadsfri DNS och vidarebefodringstjänst samt pristrappa [2014-12-01]

Från och med idag så bjuder vi på DNS-tjänst och vidarebefordringar med alla domännamn som ligger hos oss. Anledningen till detta är att vi vill förbättra och förenkla vårt produktutbud. Dns-tjänst och vidarebefordringar aktiveras nu enkelt via kontrollpanelen.

Samtidigt med detta inför vi en pristrappa för att premiera er som har flera domännamn hos oss med upp till 31 % rabatt. Vi vill att det ska löna sig att samla alla domäner på ett ställe. I samband med detta anpassar vi samtidigt befintliga priser så att rabatten blir rättvis.
Registrera .NO domäner som Norsk privatperson [2014-06-17]

Fram till kl 10:00 den 17 Juni 2014 har bara norska företag kunnat registrera .no-domäner. Privatpersoner har bara kunnat registrera priv.no. Men nu blir det ändring på detta. Från och med den 17 Juni 2014 kan du som norsk privatperson registrera din .no-domän via oss. Kontakta oss på support@wk.se eller på telefon 020-021 11 11 så hjälper vi dig.
Nu lanserar vi webbmail 2.0 [2013-09-18]

Efter en hel del planering och arbete är äntligen vår nya webbmail klar. Denna gång har vi valt att bygga den på välkända open-source programvaran Roundcube Mail.

Med den nya webbmailen får vi bland annat stöd för mer än 70 olika språk, fullt stöd för MIME och HTML-meddelanden, dra-och-släpp vid meddelandehantering, egna användaridentiteter, stavningskontroll och mycket mer. Kort och gott har nu webbmailen blivit ännu mer lik ett vanligt e-postprogram med de funktioner som man är van att använda där. Roundcube stödjer även pluginer vilket innebär att det är relativt enkelt att lägga till flera funktioner vid behov. Kom gärna med förslag på de funktioner som ni vill ha.

Vi hoppas att uppgraderingen ska vara till stor glädje för alla er som använder webbmailen.
Ny snabbare och större filserver [2011-03-07]

Idag aktiverade vi en ny snabbare och större filserver till vårt virituella serversystem. Detta gjordes för att ytterligare förbättre prestandan och möte framtida lagringsbehov. Den gamla filservern fungerade perfekt men vi gillar att arbeta proaktivt så att vi i god tid innan uppgraderar våra system innan det blir några problem. Den nya filservern är utrustad med bra mix mellan snabba vanliga diskar, rejäla SSD-diskar och ett ovanligt väl tilltagen minnescache för att garantera bästa prestanda.
Nytt statistiksystem [2010-04-16]

Eftersom vår tidigare leverantör av statistikprogram har lagt ner utvecklingen så har vi valt att byta till en ny programvara som i grunden är baserad på välkända AWStats. Den nya programvaran använder senaste teknik, är helt på svenska och har ett mycket modernt och bra gränssnitt vilket gör att användarupplevelsen blir mycket trevlig.

Ni som abonnerar på denna tilläggstjänst återfinner nu statistiktjänsten via er kontrollpanel under fliken "Mina webbplatser" och "Visa webbplatser".
Ny avancerad serverplattform [2009-10-06]

Under snart två år har vi på Webbkonsulterna noggrant skissat, planerat, köpt in, byggt, installerat, testat, och testat ännu mer och idag fick vi äntligen bevittna den skarpa driftsättningen av vårt nya avancerade serversystem för virtualisering.

Systemet är uppbyggt av en serie kraftfulla hårdvarunoder som tillsammans bildar ett gemensamt resursmoln som de olika serverfunktionerna sedan delar på.

Fördelarna med den här nya teknologin är många. Eftersom serverfunktionerna nu ligger virtuellt i systemet så är man inte längre låst till en viss fysisk hårdvara. Detta gör att man därför kan placera flera servrar per hårdvara för att på så sätt få en optimal belastningsgrad. Vid exempelvis hårdvaruuppgradering kan man i realtid flytta bort de virtuella servrarna i drift utan att man får något avbrott. Och vid mjukvaruuppdateringar kan man innan göra en speciell spegelbild av den virtuella servern som man sedan kan backa tillbaks till om något skulle gå fel. Dessutom är det nya systemet skalbart på ett helt nytt sätt vilket gör att man bara behöver koppla in fler hårdvarunoder om man får slut på resurser.

Allt detta gör att man får bättre säkerhet, bättre nyttjade av resurser (vilket är bra för både miljön och plånboken) och framförallt ett system som är betydligt smidigare att arbeta med än tidigare. Med detta nya system så är vi rustade för framtiden och kan möta även de behov som kommer framöver.
Ny webbmail [2009-05-12]

Idag lanserade vi vår nya egenutvecklade webbmail som utvecklats och betatestats under en längre tid. Den nya webbmailen har ett modernt gränssnitt och påminner mycket om det gränssnitt som många av er är van med från ert vanliga e-postprogram. Vi hoppas att uppgraderingen ska vara till stor glädje framförallt för er som använder webbmailen i ert dagliga arbete.
Äntligen ackrediterad .SE registrar! [2009-01-29]

Webbkonsulterna kan stolt berätta att vi idag blev en ackrediterad .SE registrar. Detta betyder vi nu har möjlighet att hantera våra kunder .se domäner samt sköta den årliga faktureringen. Vi blev nr 13 i ordningen och är en av de första bland de större ombuden.

Webbkonsulterna har under en längre tid arbetat med ett avancerat system för att hantera domäner och detta system tillsammans med våra medarbetare är nu certifierade av .SE.
Förbättrad service med nytt telefonsystem [2008-07-07]

Idag installerades äntligen vår nya ip-baserade telefonväxel med telefoner från Linksys. Fördelarna med detta är många. Växeln har automatisk telefonist och flera olika köer vilket gör att varje fråga kommer till rätt avdelning, kötiden meddelas löpande så att den som ringer in vet hur lång den beräknade väntetiden är. Utanför supportens öppettider ges nu dessutom möjligheten att direkt bli kopplad till jourtelefon. Detta för att ge bättre och snabbare service för dig som kund!

Köper upp webbhotellet Interact [2008-04-22]

Webbkonsulterna fortsätter att växa och köper upp ytterligare en konkurrent med webbhotellverksamhet, Interact Sweden AB. Upphandlingen är den tredje på relativt kort tid och ett strategiskt köp.

Genom denna upphandling så får våra nya kunder från Interact del av samma fördelar som våra befintliga kunder, dvs mer utrymme, mer överföring per månad, obegränsat antal e-postadresser och dessutom viruskontroll av all e-post. Allt till ett pris som är lägre eller samma som idag!

Läs vårt pressmeddelande här»
Även England till Sveriges bästa priser! [2008-04-07]

Från och med idag är det möjligt att också registrera domännamn under den engelska toppdomänen .uk. Och självklart registrerar du även denna toppdomän till Sveriges bästa priser, precis som vanligt hos Webbkonsulterna.


Toppdomänen .uk är öppen för vem som helst att registrera under ändelserna .co.uk och .org.uk. Minsta möjliga registreringsperiod är 2 år.
Nytt filter tar bort ännu mer skräppost [2008-01-18]

Enligt en amerikansk rapport från Nucleus Research så kostar skräppost företagen ungefär en halvtimme i förlorad arbetstid per vecka och anställd. På ett år blir detta 25 timmar vilket i kronor och ören i genomsnitt motsvarar en förlust på hela 7500 kr per år!

Webbkonsulterna förstår verkligen detta problem och arbetar mycket aktivt för att minska mängden skräppost till våra kunder. Som en pågående process i detta arbete så har vi därför idag installerat ett alldeles nytt ännu effektivare skräppostfilter. Detta gör att vi nu stoppar upp till 90-95 % av all skräppost.

Har du inte slagit på något skräppostfilter ännu för din e-post så rekommenderar vi att du gör det nu direkt i vår kontrollpanel för e-postadministration som du hittar här »
Direktregistrering av domännamn! [2007-11-02]

Som ett av få webbhotell i Sverige erbjuder Webbkonsulterna nu direktregistrering av domännamn vid betalning med kort. Det går också givetvis bra att som tidigare beställa mot faktura om man hellre önskar det. Då registreras domänen när betalningen inkommit.
Rekordlågt pris på domännamn och lägsta-pris-garanti! [2007-10-22]

Med en ambition att skaka om den Svenska webbhotellsmarknaden går nu Webbkonsulterna in och erbjuder domännamn till priser som är långt under inköpspriset. Från och med idag, måndag den 22 oktober, är det möjligt att här på företagets webbplats registrera valfritt domännamn för endast 45 kr (56 kr inkl moms) per styck och år. Erbjudandet åtföljs dessutom av en frikostig lägsta-pris-garanti.

Läs vårt pressmeddelande här»Tio gånger mer webbhotell för mindre pengar! [2007-05-22]

Webbkonsulterna kan idag stolt presentera ett helt nytt, mer flexibelt webbhotellspaket med tio gånger mer lagringsutrymme, mer tillåten trafik och ett nytt superlågt pris på endast 95 kr per månad. För att kunna pressa priset maximalt så har statistik och e-postlistor samtidigt blivit tilläggstjänster.
Nu är vår nya webbplats ute! [2007-04-02]

Efter hundratals timmar av tufft arbete kan vi äntligen presentera en helt ny webbplats.
Med ny design, nya texter och inte minst många nya erbjudanden.

Arbetet med webbplatsen har också föregåtts av ett omfattande renoveringsarbete, där vår grafiska profil fått sig ett rejält lyft.

Läs vårt pressmeddelande här »
Direktansluten till fyra olika internetoperatörer [2007-01-24]

För att ytterligare öka säkerheten och hastigheten mot Internet, kopplades idag den fjärde internetoperatören Telenor in via optisk fiber mot vår egna serverhall. En positiv sidoeffekt av detta är att också Bredbandsbolagets kunder kommer känna av blixtsnabba hastigheter eftersom även dessa går via Telenors nät.

Läs mer om vår infrastruktur och vad som utmärker den här »
MySQL 5 [2006-10-18]

Under natten uppgraderades MySQL till version 5. Uppgraderingen gick i stort bra och alla utom ett fåtal kunder flyttades över. De kunder som inte kunde flyttas har meddelats om detta och kommer om så önskar få hjälp att göra ändringar på sin kod för att uppnå full kompatibilitet med den nya versionen.
ASP.NET 2.0 [2006-02-27]

Samtliga windows-servrar har under natten uppgraderats till version 2.0 av ASP.NET. Uppgraderingen gick helt enligt planerna med mindre än 5 minuters nertid för omstart.

ASP.NET är en komponent- och eventbaserad teknik som används för att skapa dynamiska webbsidor. Fördelen mot andra är att du under ASP.NET kan välja vilket programmerings-språk du önskar använda. De språk som finns att tillgå är VB.NET, C# och J#.
Uppgraderat statistikprogram [2005-10-17]

Idag uppgraderades statistikservern till senaste versionen som heter LiveStats .XSP
.

Livestat är en av de populäraste statistikprogrammen mycket på grund av sin användarvänlighet och sina tydliga och utförliga rapporter. Dessa går dessutom att få som snyggt uppställda .pdf-filer att skriva ut, perfekt för planneringsträffarna med chefen.
Sveriges första ombud för .eu och på tionde plats globalt [2005-06-22]

Webbkonsulterna kan idag meddela att vi blev Sveriges första Eu-ombud för den nya europeiska toppdomänen och på tionde plats om man ser globalt. Roligt tycker vi då vi alltid har strävat efter att kunna erbjuda våra kunder de senaste tjänsterna!

Se listan över alla .eu-ombud här: http://list.eurid.eu/public/registrars/SearchAdvanced.htm

På vår webbplats www.registryeu.com kommer du inom kort att kunna göra förhandsbokningar på de .eu-domäner som du önskar registrera.

Betala dina fakturor via kreditkort [2005-04-10]

Nu kan du enkelt betala dina fakturor via kreditkort genom att logga in på https://www.wksecure.com med ditt fakturanummer och tillhörande lösenord.
Vi rekommenderar att du betalar på detta sättet om du vill att dina beställda tjänster ska komma igång snabbt eftersom betalningen kommer oss tillhanda direkt.
Svenska Internetleverantörer spärrar utgående e-post [2004-03-24]

Detta har medfört att du som kund hos dessa behöver ställa in ditt e-postprogram till att använda din Internetleverantörs SMTP-server för att kunna skicka e-post. Mottagning av e-post påverkas inte av detta. De vanligaste servrarna hittar du nedan, kontakta din Internetleverantör om du behöver hjälp med detta.


Företag SMTP-server Supportnummer
Bostream mailrelay.bostream.com 090-20 80 800
Bredbandsbolaget smtp.bredband.net 020-71 00 70
Chello/UPC mail.chello.se 08-578 250 50
Comhem mail1.comhem.se 0771-55 00 00
Glocalnet smtp.glocalnet.net 0200-88 88 88
Internet5 mailhost.internet5.net 0611-34 30 50
Rixtelecom smtp.rixmail.se 0200-58 05 80
Tele2/Swipnet smtpserver.swip.net 0200-24 24 24
Telenor smtp.telenor.se 0770-77 77 77
Telia smtprelay1.telia.com 90 400Webbkonsulterna Webbhotellet. Snabbt och smidigt. Här får du ett riktigt bra webbhotell till ett lågt pris. Snabbt och smidigt! Rating: 5
Start | Om oss | Domän | Webbhotell | Egen server | Webbutveckling | Kundtjänst | Beställ | Om webbplatsen | Sitemap
Copyright © 1996 - 2022 Webbkonsulterna AB. Alla rättigheter är reserverade. Alla priser är exkl. moms där inte annat anges.
Din ip-address är: 35.172.223.251