Webbkonsulterna Webbhotell
Vanliga frågor

Det dyker alltid upp frågor. Här har vi samlat några av de vanligaste. Är det något som saknas? Ta en titt i vår globala kunskapsbank under menyn Kundtjänst.
Vanliga frågor


Fråga

Fråga

  - Allmänt - Vart administrerar jag mina e-postadresser?

Svar

Svar

  Adressen till kontrollpanelen där du kan lägga till och ta bort e-postadresser är https://my.wk.se/ (Logga in med din e-postadress som du har satt som administrativ)

Fråga

Fråga

  - Konfigurera - Microsoft Outlook 2016

Svar

Svar

  (Se längre ner för hur du redigerar ett befintligt konto)

Lägg till nytt e-postkonto (IMAP)


Steg 1
Start e-postprogrammet Microsoft Outlook 2016 och klicka på "Arkiv".

Steg 2
Välj "Lägg till konto".

Steg 3
Fyll i din e-postadress och kryssa i manuel konfiguration.

Steg 4
Välj IMAP.

Steg 5
Fyll i enligt bilden och klicka på "Utgående e-post".

Steg 6
Fyll i enligt bilden och klicka på "Nästa".

Lägg till nytt e-postkonto (POP)


Steg 1
Start e-postprogrammet Microsoft Outlook 2016 och klicka på "Arkiv". Välj sedan "Lägg till konto".

Steg 2
Fyll i din e-postadress och kryssa i manuel konfiguration.

Steg 3
Välj POP

Steg 4
Fyll i ditt lösenord och klicka på anslut. Sedan är konfigurationen klar.

Redigera befintligt e-postkonto


Steg 1
Start e-postprogrammet Microsoft Outlook 2016 och klicka på "Arkiv". Välj kontot som du vill redigera i listan och sedan "Kontoinställningar" och "Serverinställningar".

Steg 2
Justera inställningarna enligt bilden och tryck sedan "Nästa" och "Slutför"
Fråga

Fråga

  - Konfigurera - Apple iPhone / iPad (IOS 14)

Svar

Svar

  Steg 1
Gå in i telefonens inställningar och klicka på "E-post".

iphonex_1Steg 2
Klicka på "Konton".

iphonex_1Steg 3
Klicka på "Lägg till konto". Klicka på ditt konto istället om du ska redigera ett befintligt konto och hoppa till steg 9.

iphonex_2Steg 4
Välj annat.

iphonex_3Steg 5
Välj "Lägg till E-postkonto".

iphonex_4Steg 6
Fyll i dina uppgifter och e-postadressen samt lösenord du försöker lägga till.

iphonex_5Steg 7
Välj IMAP och fyll i enligt bilden och tryck på "Spara". Klart!

iphonex_6

Fråga

Fråga

  - Allmänt - Får ett felmeddelande om quota

Svar

Svar

  Detta händer när din e-postlåda inte kan ta mot e-post då den totala storleken på e-postlådan kommer att överskridas på servern. E-post som inte får plats skickas därför tillbaka till avsändaren som får meddelande om detta. När du har tömt brevlådan ber du avsändaren skicka brevet på nytt.

Det brukar finnas 3 anledningar till att det blir fullt.

1. Felinställt e-postprogram
Om man kollar e-posten från flera enheter (exempelvis en dator och en mobil) så behöver man ha e-postprogrammet inställt att lämna en kopia på servern om man kör POP3 för att alla enheter ska få mailet. Gör man det är det viktigt att också klicka för att kopian ska tas bort efter exempelvis 14 dagar, annars blir det snabbt fullt. Lämpligt är också att klicka för att borttagna mail raderas direkt från servern.

2. Användning av IMAP eller webbaserad e-post där allting lagras hos oss.
E-posten lagras hos oss på servern vilket gör att det lätt blir fullt. Se till att ofta rensa så att detta inte sker. Även e-post i andra mappar som skickat och utkast räknas så glöm inte dessa.

3. Någon skickar e-post som är större än tillåten max storlek.
Om du skickar e-post med 10 MB bifogad fil så kommer det fram i dubbla storleken. Så i praktiken kan en kund som har 100MB brevlåda max ta emot e-post på 50MB innan han måste tömma kontot. Större filer ska inte skickas via e-post utan det finns andra vägar för detta. T ex FTP. Om du ofta får stora filer så kan du kontakta oss för att öka storleken på din brevlåda.

Så löser du full maillåda

Logga in på din e-postadress på webmail.wk.se » och rensa. Håll in Ctrl eller Shift för att ta bort flera mail i taget. Under "Inställningar" -> "Hantering av meddelanden" -> "Rader per sida" -> kan du välja att se upp till 200 mail i taget. Vanliga mail med enbart text tar nästan ingen plats. För snabbast och störst effekt sorterar du mailen i storleksordning och tar bort stora mail med bifogade filer först.

IMAP
Kör du kontotyp IMAP i ditt e-postprogram försvinner mailen från mailservern när du tar bort mailen i ditt e-postprogram.

POP
Kör du kontotyp POP behöver du ställa in att det lämnas en kopia av meddelandet på servern i t. ex 14 dagar. Du kan även ställa in att mailet ska tas bort direkt från mailservern när du laddar ner det till ditt e-postprogram eller att mailet tas bort från servern när du tar bort meddelandet i ditt e-postprogram.

Fråga

Fråga

  - Allmänt - Vart aktiverar jag autosvar meddelanden?

Svar

Svar

  1. Gå till https://webmail.wk.se
2. Logga in på ditt e-postkonto och klicka dig fram till Inställningar och sedan Autosvar.


Fråga

Fråga

  - Konfigurera - Microsoft Outlook i mobilen

Svar

Svar

  Steg 1
Start appen ”Outlook” i mobilen och Klicka på menysymbolen. iphonex_1Steg 2
Tryck på "kugghjulet".

iphonex_1Steg 3
Tryck på "Lägg till konto".

iphonex_1Steg 4
Tryck på lägg till e-postkonto.

iphonex_1Steg 5
Fyll i din e-postadress och gå vidare.

iphonex_1Steg 6
Innan Outlook har verifierat dyker det upp manuell konfiguration. Tryck på den eller vänta och klicka på "Fortsätt >".

iphonex_1Steg 7
Om den automatiskt har valt exchange behöver du klicka på "Frågetecknet" och välja "Ändra kontoleverantör" och välja IMAP.

iphonex_1iphonex_1iphonex_1Steg 8
Fyll i namn och beskrivning samt lika som på bilden fast du byter ut din@epost.se mot din e-postadress. Se till att även kryssa i avancerade alternativ

iphonex_1

Fråga

Fråga

  - Konfigurera - Microsoft Hotmail.com / Outlook.com

Svar

Svar

  Om du redan har en Hotmail/Outlook.com-epost kan det vara smididgt att samla dina e-postadresser på ett ställe. När du har lagt till e-postkontot hos oss i vår kontrollpanel » och du har koll på vilket lösenord du har, loggar du in på Hotmail/Outlook.com ». Skrolla ner för IMAP-instruktioner.

Steg 1 (POP)
Klicka på "kugghjulet" långt upp till höger på sidan och välj sedan "Anslutna konton".


Steg 2 (POP)
Välj "Andra e-postkonton".


Steg 3 (POP)
Fyll i enligt bilden och byt ut din@epost.se mot den e-postadressen du ska lägga till och välj "Konfigurera kontoinställningar manuellt".


Steg 4 (POP)
Välj POP/SMTP-anslutning.


Steg 5 (POP)
Fyll i enligt bilden. Ska du ladda ner mailen till fler e-postprogram kan du kryssa i "Lämna en kopia av meddelanden på servern" Kom ihåg att det kan bli fullt på din e-postserver då. Logga in på webmail.wk.se och rensa ibland då. Vill du kunna se vilka mail som du har läst redan på flera olika enheter kan det vara klokt att köra IMAP istället.


Steg 1 (IMAP)
Klicka på "kugghjulet" långt upp till höger på sidan och välj sedan "Anslutna konton".


Steg 2 (IMAP)
Välj "Andra e-postkonton".


Steg 3 (IMAP)
Fyll i enligt bilden och byt ut din@epost.se mot den e-postadressen du ska lägga till och välj "Konfigurera kontoinställningar manuellt".


Steg 4 (IMAP)
Välj IMAP/SMTP-anslutning.


Steg 5 (IMAP)
Fyll i enligt bilden och klicka på ok för att slutföra.
Fråga

Fråga

  - Konfigurera - Samsung 4.1.2 och 4.4.2 (Android)

Svar

Svar

  För att komma igång med e-postprogrammet i din Android behöver du konfigurera ditt e-postkonto i telefonen. Här följer en guide som utförligt förklarar steg för steg hur du kan få e-posten i telefonen att fungera. Bilderna visar två olia android versioner, Samsung Galaxy S2 androidversion 4.1.2 och Samsung Galaxy S5 androidversion 4.4.2. Även om du har en annan version av Android eller ett annat märke på telefonen så ser installationen snarlik ut.


Steg 1
Du startar e-postprogrammet i din telefon genom att gå in i program och leta upp programmet E-post.


Steg 2
När du har startat programmet får du fylla i den e-posten som du ska läggas till och även fylla i lösenordet. Klicka sedan på "Nästa".


Steg 3
I nästa steg väljer du vilken typ av konto det ska vara och vi rekomenderar att du väljer POP. Klicka på nästa.


Steg 4
I detta steg ska du välja Inställningar för server för inkommande e-post. Användarnamn ska vara din e-postadress och fyll i ditt lösenord igen. POP3-servern ska vara mail.wk.se Säkerhetstyp=ingen. Port=110. Radera e-post från servern=aldrig. Om e-posten aldrig tas bort från servern kan utrymmet bli fullt efter ett tag om du tar emot mycket e-post och stora filer, så tänk på att rensa regelbundet eller ställa in så att e-post tas bort från servern efter visst antal dagar. Klicka på nästa.


Steg 5
Här ställer du in inställningar för utgående e-post. SMTP-servern ska vara mail.wk.se Säkerhetstyp=ingen. Port 2525. Klicka i kräv inloggning och även här ska du fylla i din e-postadress där det står användarnamn och också ditt lösenord igen. Klicka på nästa.


Steg 6
Här ställer du in hur ofta telefonen ska kontrollera självmant om det har kommit någon e-post och om du ska få en notis om det. Klicka på nästa.


Steg 7
Nu ska ditt e-postkonto vara tillagt i telefonen och fungera. I detta steg väljer du vad kontot ska heta i telefonen, förslagsvis din e-postadress. Du väljer också vilket namn som ska stå som avsändare, förslagsvis ditt namn. Klicka på klar.
Fråga

Fråga

  - Konfigurera - Google Gmail

Svar

Svar

  Du kan även lägga in dina e-postadresser i din gmail. Fördelen med det är kanske att du är van med gmail och att du kan samla flera e-postadresser på ett ställe du kanske föredrar.

Steg 1
När du har lagt till e-postkontot hos oss och du har koll på vilket lösenord du har loggar du in på din gmail på www.gmail.com ».


Steg 2
Klicka på "kugghjulet" långt upp till höger på sidan och välj sedan "Inställningar".


Steg 3
Välj "Konton och import" och klicka sedan på "Lägg till ett POP3-konto som du äger".


Steg 4
Välj den e-post som du ska lägga till.Steg 5
Användarnamn är din e-postadress, fyll i ditt lösenord till den e-postadressen och ändra så att det är ifyllt som på bilden. Om du läser denna e-post på fler ställen som tex i det inbyggda mailprogrammet i din telefon eller i Microsoft Outlook behöver du lämna en kopia av meddelanden på servern och se till så att det är inställt i de andra e-postprogrammen att meddelanden tas bort från servern efter xx antal dagar(t ex 14). Annars behöver du rensa på servern manuellt med jämna mellanrum. Detta gör du om du loggar in på webmail.wk.se ». Om du vill att e-posten du lägger till ska ha en egen "etikett"(mapp) så kryssar du för det. De andra två ska inte bockas i. Klicka på lägg till konto.
Fråga

Fråga

  - Konfigurera - Mozilla Thunderbird

Svar

Svar

  Du behöver bara följa dessa enkla anvisningar för att lägga in din e-postadress som du har skapat hos Webbkonsulterna i e-postprogrammet Thunderbird

Steg 1
När du har installerat e-postprogrammet Thunderbird klickar du på "Skapa ett nytt konto: E-post". Programmet kan då erbjuda dig en annan e-postadress eller liknande. Hoppa över det här steget och använd en existerande e-postadress.Steg 2
I detta steg fyller du i ditt namn som ska synas när du mailar samt den e-postadressen med tillhörande lösenord som du har skapat i vår kontrollpanel. Klicka sedan på "Fortsätt"


Steg 3
Nu kommer e-postprogrammet försöka hitta inställningarna automatiskt. Klicka istället på "Manuell inställning".


Steg 4
För att e-posten ska fungera korrekt behöver du för in rätt inställningar här. Välj POP3 och fyll i fälten så som på bilden nedan. Byt självklart ut din@epost.se mot den e-postadressen du har. När du har ändrat allt precis som det är på bilden så trycker du på klar.


Steg 5
Det kan hända att du får ett varningsmeddelande om kryptering eller liknande. Klicka i "Jag förstår riskerna" och gå vidare. Nu fungerar ditt e-postkonto och du kan börja skicka och ta emot e-post i Thunderbird.


IMAP
Vill man hellre använda IMAP istället för POP ska du fylla i enligt bilden nedan. När kontot är tillagt går du in på Kontoinställningar,Serverinställningar, Avancerat och skriver in INBOX där det står IMAP-serverkatalog.Webbkonsulterna Webbhotellet. Snabbt och smidigt. Här får du ett riktigt bra webbhotell till ett lågt pris. Snabbt och smidigt! Rating: 5
Start | Om oss | Domän | Webbhotell | Egen server | Webbutveckling | Kundtjänst | Beställ | Om webbplatsen | Sitemap
Copyright © 1996 - 2022 Webbkonsulterna AB. Alla rättigheter är reserverade. Alla priser är exkl. moms där inte annat anges.
Din ip-address är: 44.200.25.51